Статті

Доповідь Європарламенту про доцільність скасування віз для України: повний текст

Пропонується запровадження моніторингового механізму, який дозволить навіть призупинити безвізовий режим в разі "відкату" реформ.

Коли слів замало. Колеги та друзі про Павла Шеремета

Не так багато текстів, які б ми писали так важко. Зі сльозами, з болем, з великим смутком. Бо кожна історія, опублікована нижче, – це шматок життя, який назавжди втрачений.

Пал Героїч, ви завжди з нами

Ми називали його Пал Героїч. Для нас він був зіркою і метром. Журналістом, який тонко відчуває соціальну і політичну канву часу. Безумовним авторитетом. (рос.)

Ринок нерухомості. А якщо все-таки дно подвійне

На первинному ринку житла Києва затишшя. Останні кілька місяців ціни і число продажів в новобудовах застигли на одній позначці. В очікуванні того, як поведе себе курс валют у подальшому, частина покупців відклала покупку. (рос.)
Вибори

Результати виборів: кого обрали до Верховної Ради

Більшість потенційних переможців на довиборах підсилять провладну коаліцію в парламенті, а от два новоприбулих нардепи від "Батьківщини" ймовірно, долучаться до опозиції.

Путіловський прорив, або Як БПП програв вибори у Херсоні

Петру Порошенку слід негайно приймати кадрові рішення у своїх штабах. Інакше війна з "Батьківщиною" може мати катастрофічні наслідки для його партії.

Олексій Вадатурський: У владі досі залишається кланова система

Як я став... Інтерв'ю з топ-100 успішними підприємцями України. Власник одного з найбільших зернотрейдерів країни "Нібулона" — Олексій Вадатурський — став наступним гостем проекту.

Як пов'язані турецький путч та потепління між Ердоганом і Путіним

Анкара скоро може стати вигнанцем із європейської сім’ї. А для Кремля немає нічого незвичного у спілкуванні з диктаторами.

5 мільярдів на "липову" соцдопомогу. Чому держава продовжує годувати шахраїв

Понад 500 тисяч порушень на суму понад 5 млрд грн: пенсії "мертвим душам", виплати "загубленим паспортам", субсидії зовсім не бідним, і допомога "переселенцям", які так і залишилися на Донбасі.

Перестрілка напередодні мирних угод: чому вірменська опозиція взялася за зброю

Влада Вірменії знову підтвердила нездатність і небажання вести конструктивний внутрішньополітичний діалог. Однак вбивство поліцейського і захоплення заручників точно не додадуть популярності опозиціонерам.

Перший пішов. Як АП переводили на електронний документообіг

Два роки, 40 тис. дол. і наполегливість — все, що знадобилося Держцентру з ядерної та радіаційної безпеки для переходу від паперових документів до електронних. (рос.)

Як зробити українців щасливими – 11 висновків із глобальних досліджень

У розмовах про реформи головне не забути, для чого вони у підсумку. Як зробити людей щасливішими, не чекаючи десятиліттями економічних проривів?

В очікуванні Гітлера

Українців закликають готуватися до повномасштабної війни з Росією, розгортання масового партизанського руху, переростання україно-російського конфлікту в Третю світову. Але перш за все Україна повинна бути готова до того, що очікування Гітлера може виявитися марним. (рос.)

Країна військових переворотів: чому в Туреччині армія програла змагання з авторитаризмом

Урок цей дуже простий: помірковані ісламісти взяли за озброєння цінності економічного розвитку та європеїзації, вибивши таким чином один із ключових елементів легітимності військових.
Довибори

Зачекались: хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді

УП проаналізувала фаворитів виборчої кампанії, яка фінішує 17 липня. Хто має найбільше шансів зайняти вільні крісла у Верховній Раді.
інтерв'ю

Олеся Островська-Люта: В усіх ситуаціях я буду відстоювати інтереси культури і мистецтва

Ексклюзивне інтерв'ю з новою очільницею "Мистецького Арсеналу" про її перші кроки на посаді, майбутню візію комплексу та дипломатичні виклики.

Потерпілі проти страховиків: як збільшити шанси на отримання виплати

При настанні страхового випадку отримати відшкодування вдається далеко не всім. ЕП визначила основні причини відмови та рекомендації, що дозволяють мінімізувати ризики невиплати. (рос.)

За лаштунками. Як приймалося рішення про призупинення відшкодування ПДВ

Через документальні виїзні перевірки, організовані цього літа фіскалами, постраждали півтори тисячі підприємств. Однак звільнити главу ДФС непросто: спеціальна комісія поки не сформована. (рос.)
інтерв'ю

Дмитро Вовк: В ціні вугілля закладені додаткові чайові

27-річний глава НКРЕКП розповів про свої стосунки з президентом, прем'єром, двома міністрами енергетики, найвпливовішим депутатом з фракції БПП, енергетичними олігархами, а також про нові ціни на вугілля. (рос.)
ЦВК

Рахувати по осені: чому не оновлюється ЦВК

У "великих" фракціях провину за затягування оновлення Центрвиборчкому перекладають на "малі" фракції. Однак, як з'ясувала УП, головною причиною ступора став конфлікт між Банковою та НФ, які ніяк не можуть домовитись про квоту партії Яценюка.

Хто поведе Британію з ЄС: досьє на прем'єра Терезу Мей

Ще місяць тому Тереза Мей брала участь у кампанії проти Brexit та публічно заявляла про причетність Путіна до злочинних дій. Тепер їй доведеться виводити Британію зі складу ЄС.

Субсидії в інвестиції. Навіщо уряд запускає Фонд енергоефективності

Урядовці придумали фонд, покликаний зменшити споживання газу шляхом утеплення житла. Але де взяти гроші?

25 років схем і втрат. Що нам приніс мораторій на продаж землі

В одній інфографіці зібрано найцікавіші факти про мораторій, які варто знати і демонструвати всім, хто прислухається до популістських гасел політиків.
Вибори

Боса Юля проти "домовичка" Микитася: вибори на 206-му окрузі

Візитом політичних топ-зірок, гастролями "Лісапетного батальйону", безкоштовними наїдками та клятвою кандидата на колінах – таким запам'ятають виборці округу №206 виборчу кампанію червня-липня 2016 року.
nasa

Як США будують екосистему космічних підприємців. Репортаж з NASA

Польоти людей на Марс набувають реальних обрисів, а корпорації готуються створювати на орбіті свої виробництва. (рос.)

Допомога Києву від США та НАТО: у Білому домі підрахували програми підтримки України

Загальний обсяг допомоги США з 2014 року складе більше $600 млн. Надаємо перелік вже наявних програм.

Нажито ім'ям закону: де в Україні суддям, прокурорам і поліцейським жити добре. Аналіз 10 000 декларацій

VoxUkraine і проект "Декларації" проаналізували більше 10 000 декларацій співробітників сфери юстиції, і знайшли ряд несподіваних закономірностей.

Ірина Вікирчак: 5 викликів і 5 бонусів "Креативної Європи"

Керівниця Національного бюро "Креативної Європи" про те, як допоможе ця програма українським арт-менеджерам і чому Європа починається з культури.

Ісландське, валлійське, угорське диво. Коли гроші не грають в футбол

ЕП пропонує подивитися на досягнення національних збірних на Євро 2016 крізь призму декількох показників: загальна ринкова вартість всіх футболістів і кількість зареєстрованих футболістів в кожній з країн.
Архіви

«Амбасадор українського поневоленого народу»

Чому сьогодні, в умовах російської військової агресії, Канада підтримує Україну у прагненні побудувати незалежну, демократичну державу, та як на політику Канади вплинула українська діаспора?

Що отримав Київ на саміті НАТО та чому членство перестало бути метою

Прес-конференцію Обами по завершенню саміту лише один раз перервали аплодисментами: коли він оголосив про безумовну підтримку України.

Чому Податкова блокувала відшкодування ПДВ

Минулого тижня Податкова "заморозила" відшкодування ПДВ, що поставило на вуха весь бізнес. ЕП з'ясовувала, чому ДФС заблокувала виплати, і як виконується бюджет. (рос.)
Реклама: