Статті

Стус без шансу на захист: ведмежа послуга Медведчука

Правовий аналіз судової справи Василя Стуса 35 років потому: "Від адвоката Медведчука не вимагалося ставати дисидентом, як його підзахисний. Його професійним обов'язком було робити свою роботу. На вагах було життя людини. На жаль, захисник Медведчук фактично став посібником сторони обвинувачення".
Розслідування

У тихому болоті: як купити квартиру в ЖК "Кришталеві джерела" і втратити все

Юридично підкований забудовник може легко обдурити вкладника і відібрати квартиру. У подібну ситуацію потрапили інвестори ЖК "Кришталеві джерела". (рос.)

Візит із переляку: навіщо президент Польщі їде до Києва

Варшава перелякалася наробленого нею у польсько-українських відносинах. Але крок назад неможливий.
європа

Кулеба: Росіяни можуть повернутися до ПАРЄ, це буде поганий день для Європи

В Парламентській асамблеї є група людей, які хочуть повернути Росію до зали ПАРЄ за будь-яку ціну. Росія загнала всіх в стан: бійтесь нас, бо ми здатні на все.

Операція "легалізація": чи зупинить Захід м'яке визнання анексії Криму

Те, що відбувається зараз навколо півострова, є частиною технології, мета якої – інформаційно закріпити за Росією територію, окуповану раніше у військовий спосіб.

15-річний волонтер. Як юнак знайшов себе у допомозі солдатам

Юний хлопчина у камуфляжних шортах та футболці з гербом призначив зустріч на ранок неділі. Каже, що у нього немає часу на теревені, адже потрібно багато встигнути. У мене дисонанс – наче дитина переді мною, а спілкується як дорослий.
кабмін

Олександр Данилюк: Без запуску е-декларування отримання траншу МВФ під загрозою

Чим загрожує зрив запуску е-декларування, чому у податковій міліції треба відбирати автомати, і чому необхідно продовжувати урізати витрати на охорону здоров'я, освіту і науку. Про це ЕП поговорила з міністром фінансів.

Артем Ситник: Поки працює НАБУ, жоден прокурор не може себе відчувати в безпеці

Директор НАБ про спротив старих органів, судової системи, війну з ГПУ та спроби дискредитації.
олімпіада

Rio-2016. Як виступають українські легкоатлети на фоні інших збірних

Гра в СРСР

Американець може милуватися автомобілями 1950- х, але при цьому не почне розхвалювати політику маккартизму або расову сегрегацію. Зате всякий ностальгічний штрих , пов'язаний з СРСР, підноситься як досягнення радянської системи і стимулює мрії про відродження наддержави.

Як з Українського дому знімали шкіру. Невиліковна хвороба декомунізації

18 серпня, посилаючись на закон "Про декомунізацію", директор Українського дому Юрій Стельмащук ініціював демонтаж рельєфів, що на початку 1980-х створювались для Музею Леніна, який згодом перетворився на Український дім, видатним українським скульптором Валентином Борисенком.

Кадрова криза, блат та порушення: чому реформа дипслужби стала невідкладною

Україна перебуває у стані війни, і дипломатичний фронт – це пріоритетний напрямок діяльності всієї держави. А хто цього не розуміє, хай збирає речі і йде працювати в якесь спокійніше місце, подалі від ключової, дипломатичної служби

Від Помаранчевої революції до розшуку. Що необхідно знати про кар'єру Каськіва

Екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича Владислава Каськіва, який розшукувався за розкрадання сотень мільйонів державних коштів, затримали у Панамі. Тут усе, що треба знати про цю справу.

Рукописи не горять. Пол Манафорт у тіньовій бухгалтерії партії Януковича

У амбарній книзі Партії регіонів прізвище Манафорта зустрічається 22 рази. Із регіоналами один із головних людей передвиборної кампанії Трампа співпрацював більше 10 років.

Гроші в обмін на реформи: чому Банкова відмовилася від зриву е-декларування

У вівторок ввечері в гру офіційно вступив Міжнародний валютний фонд. Сигнал МВФ не лишає простору для різночитань. Там повідомили Києву: наразі рух до отримання траншу припинений. Ситуація, що склалася, не лишала для Банкової іншого шляху, аніж повернення до атестації.
корупція

Український ТРАМПлін для Манафорта

Історія з головою виборчого штабу скандального Дональда Трампа Полом Манафортом показала, що справжній масштаб нашої корупції мало хто оцінив. Виявляється, вона може впливати і на такі речі, як вибори президента США.

Бідний не тому, що дурний. Чому українці не можуть розбагатіти?

Українці стали більше витрачати на харчі, хоча харчуються не краще, продовжують економити на рибі та м'ясі. Нація фактично працює за їжу.
Незалежність

Історія України, яку треба навчитися любити

Довкола них лежало велике місто, в якому відмирали заводи й фабрики, ніби внутрішні органи, лежала країна, яка щойно зробила серйозний вибір, обравши незалежність, і тепер ось намагалася зрозуміти – що з цього всього вийде.

Ознаки провалу: "Космо" втратила 23 млн грн через IBM

Один з найбільших в світі постачальників IT-рішень, компанія IBM, провалила впровадження роздрібної версії системи управління підприємством в мережі магазинів "Космо".

"Втеча з Криму". Неймовірна розповідь колишнього кримського політв'язня

"З ТБ я знав, що з обох боків є міни і розтяжки. Але вибору в мене не було. Краще смерть, аніж знову ув'язнення у російській тюрмі". Юрій Ільченко про рік ув'язнення в севастопольському СІЗО та неймовірну втечу.

Говорить президент: як відрізняються виступи Порошенка в Україні та за кордоном

У виступах перед українцями риторика Порошенка зміщується в ліву частину політичного спектра, а перед зарубіжними журналістами або політиками — трохи вправо.
олімпіада

Ріо-2016. На які ще медалі може розраховувати Україна

Досягнення України на Олімпіаді поки невтішні - всього п'ять медалей і жодної золотої.На що ще можуть розраховувати українські спортсмени в останній тиждень у Ріо.
банки

Підозрюються у схемах, або як банкіри виявляють "ризикованих" клієнтів

НБУ розширив перелік ризикових операцій. У клієнтів уже виникли складнощі, проте поки їм доведеться виконувати всі вимоги банку. В інакшому випадку платіж може "зависнути" на невизначений термін. (Рос.)

Імітатори реформ. Чому Захід має відмовити Порошенку у фіндопомозі та безвізовому режимі

Це editorial – текст, що не має персонального авторства, а відбиває одностайну позицію редакції "Європейської правди" та редколегії "Української правди"... Є всі підстави стверджувати: до фальсифікації реформ долучилося керівництво країни...

Митниця+1. Кабмін готує нового ревізора

Напередодні уряд створив міжрегіональну митницю ДФС. ЕП з'ясовувала, що це за орган, і чому платники податків повинні його утримувати.(Рос.)

Путін та імперія. Чому ніякої масштабної інтервенції не буде

Володимир Володимирович бореться не за велику імперію з великим майбутнім. Путін бореться за збереження власної влади. Заради якої він готовий пожертвувати і імперією.

Головне про скандал вікенду. Що таке е-декларування і чим загрожує зрив запуску

Рішення НАЗК про запуск системи електронних декларацій без сертифікації Держспецзв'язку фактично є дозволом на приховування реальних доходів.

Хто зірвав електронне декларування статків: хронологія та документи

На кону серйозні кошти – $3 млрд від МВФ, 1.2 млрд євро макрофіндопомоги від Євросоюзу, а також значне фінансування від Світового банку та інших міжнародних інституцій. Зараз можна впевнено говорити: графік зірвано. Та нині ми – на роздоріжжі. Київ має два шляхи: поганий і гірший

"Мамо, я виходжу на мітинг". Гід для учасників мирних зібрань

Що саме треба знати громадянину, аби успішно користуватися своїм правом на участь у мирних зібраннях? До вашої уваги – корисний і зручний гід.

Що відбувається з "Приватбанком"

Уже два роки банк в центрі уваги, оповитий різними чутками. ЕП з'ясувала, які чутки дійсно заслуговують на увагу, і що чекає фінустанову в майбутньому. (рос.)

Стіна імені Путіна

З точки зору Володимира Володимировича нова Стіна залишається недобудованою. Умовна Фрідріхштрассе і умовна Потсдамерплац перекриті, але умовні Бранденбурзькі ворота не контролюються, і незаконний результат українців з російської зони впливу триває. (рос.)

Пішли в народ: сучасне мистецтво і українська глибинка

Чому ми можемо говорити про новий виток "ходіння в народ" і чим сучасні художники й активісти-"народники" відрізняються від своїх попередників у 19 столітті?
Реклама: