Статті

Заступник голови Мін'юсту: Минулого року 90% рейдерських захоплень були успішними

ЕП поговорила із заступником Міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Морозом про те,, як припинити рейдерські захоплення, і що можна зробити законодавець для захисту бізнесу.

Океанія знову воює з Остазією. Навіщо Кремлю українські диверсанти

Неважливо, були українські диверсанти в Криму придумані або знайдені – куди важливіше те, що система оголосила привселюдно, що вони є. І розв'язала сама собі руки. (рос.)

На порозі війни. ГПУ проти НАБУ

Навіть, якщо ініціатором наростаючою війни ГПУ та НАБУ був не Луценко, то шукати виходу з неї доведеться саме йому. Якщо, звичайно, він і далі має сподівання повернутися у велику політику.

Камери за вами стежать. Як буде працювати нова система відеофіксації ПДР

Уже зовсім скоро за водіями стежитимуть відеокамери, які будуть фіксувати всі порушення ПДР. ЕП з'ясувала, як нова система буде працювати. (рос.)

Ніч довгих черг. Репортаж з кримського кордону

Машини вишикувані в одну колону. Тут їх більше двохсот. Будь-які спроби порушити правила суворо зупиняються. До самого початку черги під'їжджає чорний "Лексус" в надії проскочити. Але прикордонники виявляються несхитними. (рос.)

Які політичні прапори майоріють над бізнесом громад

Майже третину комунальних підприємств в Україні очолюють директори, які були пов'язані з політикою. Які підприємства і регіони є найбільш заполітизованими?

Бізнес на прицілі у рейдерів. Як захиститися?

З початку 2016 року в Мін'юст надійшло близько тисячі скарг на дії реєстраторів. Більшість з них пов'язані з рейдерськими захопленнями. ЕП з'ясувала, як бізнес може себе захистити. (рос.)

"Майдан Савченко" з матерями і голодом

"Йшли дві кізочки, одна лягла, друга через неї перескочила, розійшлися і пішли далі", – за годину до опівночі, стоячи на вулиці Банковій, розповідала в телекамеру Надія Савченко байку.

Біжи, Шепелєв, біжи

Хто такий Шепелєв? Що накоїв? Чому Шепелєва вважають шпигуном? Що необхідно знати про справу екс-нардепа – "шпигуна".

У погоні за збитками. Як Укрінбанк став неплатоспроможним

Укрінбанк виводив кошти через пов'язані компанії, а також діяв собі в збиток, щоб приховати реальний стан справ. Фонд гарантування вкладів вже виплатив вкладникам цього банку 1,8 млрд грн.(Рос.)
Гроші партії

"Золото" партії. Блиск та злидні українського парламенту

Реальні бюджети провідних політсил в рази, якщо не у десятки разів, перевищують декларовані кілька мільйонів гривень на рік. "Українська правда" вирішила проаналізувати фінзвіти парламентських політсил, і подивись, за що і як вони живуть.

Новий бюджет країни: рента вниз, акцизи вгору, видатки обрізати

Пошук балансу поки зводиться до оптимізації витрат. Однак в уряді сумніваються, що це можливо буде зробити без перегляду податків. Перші претенденти на підвищення – акцизи. (рос.)

Власник Galicia: Кожна 12 пляшка яблучного соку в США – з українських яблук

Останнє в цьому сезоні інтерв'ю в рамках проекту "Як я став". З Тарасом Барщовським — власником компанії з виробництва соків T.B. Fruit, яка більш відома за торговою маркою Galicia.

Як відрізняється зарплата українського та європейського урядовця

За кордоном міністри заробляють значно більше, ніж в Україні. Але якщо співставити з середньою платнею в країні, то різниця майже зникає.

Навіщо Horizon Capital купує "Датагруп"?

У Horizon Capital був вибір — продати собі в збиток наявні акції "Датагруп" або ризикнути і зіграти в довгу. Інвестор обрав другий варіант. (рос.)

Інфантильне народовладдя. Чому політики не гірше суспільства

Електрочайник марний, якщо у вас в мережі немає 220 вольт. Парламентсько-президентська модель приречена, якщо у громадян немає політичних поглядів. Тому що в політиці, як і на ринку попит визначає пропозицію. (рос.)

30 днів без валюти: чи допоможе рішення Нацбанку українському експорту в ЄС

НБУ дав багатообіцяючий сигнал для експортерів, збільшивши термін повернення валютної виручки до 120 днів. Наскільки це допоможе українським компаніям?

Втекти від Prozorro. Досвід Черкас

Ніщо так яскраво не вказує на дієвість системи електронних закупівель як страх чиновників перед нею. ЕП пропонує подивитися на те, як намагалося "випередити" Prozorro таке місто як Черкаси.

Щасливий квиток для кандидата. Як працює "благодійний" підкуп виборців

На останніх довиборах у семи одномандатних округах, що відбулися 17-го липня, четверо кандидатів перемогли саме завдяки залученню до їх кампаній благодійних фондів, через які здійснювався підкуп виборців.

Клінтон, Трамп і Київ між ними: як результат виборів у США вплине на Україну

Перемога Трампа відкриває Путіну можливості для рішучого кроку в Україні вже наступного року. У випадку перемоги Клінтон більш ймовірне загострення на Донбасі напередодні інавгурації.
Освіта

Лілія Гриневич: Неможливо навчати сучасних дітей так, як навчали нас

Про зміни для школярів, вступну кампанію, а також скандальну справу з плагіатом Катерини Кириленко УП поговорила з міністром освіти Лілією Гриневич.

Чи втримається курс гривні восени

До кінця року очікується кілька "пікових" періодів, під час яких тиск на курс посилиться. За оцінкою експертів, курс гривні в осінньо-зимовий період може становити 26,5-27,5 гривні за долар. (рос.)

Природний відбір: Порошенко витискає Яценюка з "Укртрансгазу"

Ознаки нової війни між групами Яценюка і Порошенко вже не приховати, але в "Нафтогазі" продовжують транслювати балет під час путчу. (рос.)
інтерв'ю

Сергій Березенко: Вибори восени або навесні практично неможливі

УП поговорила з Березенком про проблеми рейтингу, довибори в семи округах і нового лідера Блоку Порошенка.
Досвід

Секрет успіху Швейцарії: банки чи свободи?

Стати Швейцарією — значить лібералізувати економіку, скоротити державні витрати і податки, дерегулювати бізнес. Уряд як слуга суспільства повинен робити якомога менше: охороняти мир і неупереджено вершити правосуддя.
Справа Єфремова

Реванш не пройшов. Як Єфремова взяли під варту

Коли Єфремова конвоювали із зали суду, вслід йому лунали крики "Ганьба!" Так проводжали людину, яка ще кілька років тому вирішувала долі сотень тисяч людей.

Юлія Берещенко: Фонд гарантування вкладів — найслабший керуючий проблемними активами

Голова Департаменту консолідованих продажів і управління активами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про якість активів неплатоспроможних банків. (рос.)
Біле та чорне

Міністр-втікач Ставицький: Мені пропонували заплатити кілька мільйонів доларів за вирішення всіх питань

"Навіщо робити інтерв'ю з людиною, яка все одно буде брехати?" Ми хотіли отримати відповіді на два ключових запитання: чим живуть втікачі, колись впливові українські чиновники, чи шкодують вони про щось і чи можуть змінюватися такі люди під тиском життєвих обставин. (рос.)
Освіта

Таблиця множення, гаджети і есе. Як розвантажать програми для початкової школи

Що саме зміниться в українській шкільній освіті з нового навчального року.

Останній шанс Європи: 7 порад від Джорджа Сороса, як вирішити міграційну кризу

Шанси на успіх залишаються невеликими, але якщо буде розроблена стратегія, яка спроможна стати успішною, всі, хто не бажає розвалу ЄС, мають згуртуватися навколо неї.

Перший тест 4G в Україні: чи буде продовження

Напередодні бездротовий телеком-оператор "Інтелектуальні комунікації",який належить Ігорю Литовченко, протестував 4G в Києві. Більшість операторів і експертів не вірять в здійсненність таких планів. Чи так це?(рос.)
АТО

"Пташка" на замовлення. Як працює аеророзвідка на передовій

Сюди "прилітає" найбільше, тут майже щодня є поранені та загиблі. Тут відвойовують по клаптику землі мовчки та вперто, відновлюючи права на власній території.
Реклама: