Депутати пропонують запровадити в Україні День подяки Богові

Середа, 27 грудня 2023, 17:52
Депутати пропонують запровадити в Україні День подяки Богові
Фото з Telegram ВР

Група нардепів пропонує запровадити в Україні нове свято − День подяки Богові і щорічно відзначати його в останню неділю вересня.

Джерело: проєкт постанови №10371 на сайті Верховної Ради

Дослівно з пояснювальної записки: "Постановою пропонується встановити в Україні свято – День подяки Богові, який відзначати щорічно в останню неділю вересня на постійній основі".

Деталі: Пояснюється, що вибір дати святкування обумовлений "традиційним для українського народу звичаєм збиратися разом після збору врожаю та дякувати Богові за родючість землі, зібраний з полів хліб та добробут кожної родини".

Реклама:

День подяки Богові пропонується святкувати на міжконфесійному рівні.

Кабміну рекомендують розробити із залученням представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та затвердити протягом 3 місяців з дня прийняття цієї постанови комплексний план заходів з відзначення Дня подяки Богові на державному рівні.

Передбачається, що прийняття такого рішення сприятиме "збереженню духовної спадщини народу, підняттю рівня суспільної моралі та консолідації українського народу в спільній подяці Всевишньому за мир та добробут в Україні", а також "розвитку та консолідації міжконфесійних стосунків у релігійному середовищі України".

ВІДЕО ДНЯ

Співавторами документу є нардепи Віктор М'ялик, Руслан Стефанчук, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія, Тарас Батенко, Ірина Констанкевич,  Ярослав Юрчишин та інші.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: