Кабмін вніс в Раду законопроєкт про відповідальність за порушення лобіювання

Понеділок, 25 грудня 2023, 21:45
Кабмін вніс в Раду законопроєкт про відповідальність за порушення лобіювання
Фото ілюстративне

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення законодавства в сфері лобіювання.

Джерело: повідомлення представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука

Деталі: Законопроєкт №10373 має назву "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення законодавства в сфері здійснення лобіювання".

Реклама:

Законопроєктом пропонується вважати адмінпорушенням здійснення лобіювання без реєстрації, неподання або несвоєчасне подання звіту суб’єктом лобіювання.

Дослівно: "Проектом Закону пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають:

- доповнення адміністративних стягнень забороною здійснення лобіювання;

ВІДЕО ДНЯ

- настання відповідальності за здійснення лобіювання без реєстрації;

- відповідальність за неподання або несвоєчасне подання звіту суб’єктом лобіювання, подання завідомо недостовірних відомостей суб’єктом лобіювання до Реєстру прозорості, неподання або несвоєчасне подання до Національного агентства з питань запобігання корупції заяви про припинення здійснення лобіювання, здійснення лобіювання в інтересах особи, яка не може бути бенефіціаром відповідно до вимог Закону України "Про доброчесне лобіювання та адвокацію в Україні", або укладення суб’єктом лобіювання договору про надання послуг з лобіювання з особою, яка не може бути клієнтом відповідно до вимог Закону України "Про доброчесне лобіювання та адвокацію в Україні";

- вчинення дій чи прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів під час лобіювання;

- розширення повноважень працівників Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом надання їм повноважень щодо складання протоколів за вищенаведеними статтями".

Що було раніше:

  • 7 грудня уряд схвалив законопроєкт про лобіювання з доопрацюваннями, що враховують пропозиції громадськості та коментарі Міністерства юстиції, він потрібен для відкриття переговорів ЄС.
  • Єврокомісія у листопаді рекомендувала країнам-членам ЄС розпочати офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу після виконання Україною чотирьох додаткових кроків, серед яких ухвалення закону, який врегулює лобіювання за європейськими стандартами.
  • Посол ЄС у Києві раніше пояснила, чому ухвалення закону про лобіювання стало вимогою до України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: