У США до річниці вторгнення розкрили нові звинувачення щодо російських олігархів

Четвер, 22 лютого 2024, 21:57
У США до річниці вторгнення розкрили нові звинувачення щодо російських олігархів
Getty Images

Міністерство юстиції США 22 лютого оголосило про низку кримінальних і цивільних заходів, спрямованих проти підсанкційних російських олігархів та інших осіб, звинувачених у підтримці Кремля і його військових.

Джерело: оперативна група KleptoCapture при американському Мін’юсті, покликана стежити за дотриманням санкцій на території країни, пише "Європейська правда"

Деталі: У Нью-Йорку були оприлюднені звинувачення проти російського банкіра, президента другого найбільшого в Росії банку – ВТБ – Андрея Костіна, та двох його посередників, які проживають у США та були заарештовані 22 лютого.

Реклама:

Костіна у Штатах звинувачують в участі у схемі з обходу санкцій і відмивання грошей для фінансування двох супер’яхт та утримання розкішного будинку у штаті Колорадо.

У Вашингтоні оприлюднили обвинувальний акт щодо росіянина Владислава Осипова, який мешкає у Швейцарії. Його звинувачують у банківському шахрайстві, пов'язаному з експлуатацією розкішної яхти Tango, що належить підсанкційному російському олігарху Віктору Вексельбергу.

Осипову разом із британцем Річардом Мастерсом минулого року вже оголошували звинувачення за приховування власності Вексельберга на цю супер’яхту.

ВІДЕО ДНЯ

У штаті Флорида оголосили звинувачення за спробу ухиляння від санкцій проросійському українському металургійному магнату Сергію Курченку, а також через суд намагаються конфіскувати два розкішні об’єкти нерухомості підсанкційного російського бізнесмена Віктора Перевалова.

Зрештою, у штаті Джорджія раніше в лютому громадянин Росії Фелікс Медведєв визнав себе винним у сприянні відмиванню понад 150 мільйонів доларів через підконтрольні йому банківські рахунки.

У KleptoCapture заявили, що за останні два роки отримали судові ордери на арешт, конфіскацію та вилучення активів на суму майже 700 мільйонів доларів через порушення санкцій США, а також висунули звинувачення понад 70 людям через порушення санкцій та експортного контролю.

Раніше стало відомо, що Сполучені Штати передадуть у розпорядження Естонії 500 тисяч доларів конфісканих російських активів, щоб спрямувати їх на підтримку України. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: