Україна ініціює створення механізму Agressor Refunds щодо шкоди довкіллю – міністр

Неділя, 10 грудня 2023, 22:52
Україна ініціює створення механізму Agressor Refunds щодо шкоди довкіллю – міністр
Руслан Стрілець, фото з його Facebook

Україна пропонує спільно з міжнародним співтовариством розробити Agressor Refunds – механізм відшкодування агресором шкоди, заподіяної навколишньому середовищу і клімату внаслідок збройних конфліктів.

Джерело: міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець на пресконференції на полях СОР28 у неділю, повідомляє Інтерфакс-Україна

Пряма мова: "Викиди парникових газів під час війни мають бути відповідальністю саме ініціатора такої війни. Поки світ намагається знизити карбоновий слід на планеті, Росія щодня знищує ці прагнення десятиліть".

Реклама:

Деталі: За його словами, викиди парникових газів від війни в Україні вже перевищують викиди Австрії: якщо рік тому їх оцінювали в 97 млн тонн, то сьогодні – вже в 150 млн тонн.

Рік тому площа згорілих українських лісів становила 25,8 тис. га, а зараз в Україні спалено стільки лісів, скільки має Чорногорія, потенціал поглинання парникових газів українськими лісами через це скорочується щорічно на 175 тис. тонн СО2екв., додав міністр.

Що передувало: 4 грудня заступник генерального директора директорату Єврокомісії з питань юстиції Нільс Берндт заявив, що Європейський Союз готовий допомогти Україні в розслідуванні екологічних злочинів Росії, оскільки їхній масштаб величезний, але правовий контекст цих злочинів не дуже визначений.

ВІДЕО ДНЯ

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів оцінюють додаткові викиди CO2 у 10 млрд доларів, однак країна дотримується зобовʼязань щодо екологічних реформ.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: