Вірменія поки не залишає ОДКБ - Пашинян

Середа, 15 листопада 2023, 16:04
Вірменія поки не залишає ОДКБ - Пашинян
нікол пашинян, Getty Images

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян каже, що його країна наразі не вирішила, чи виходити з Організації Договору про колективну безпеку.

Джерело: Пашинян у рамках урядової години в парламенті в середу, його цитує агентство "Інтерфакс" і "Європейська правда"

Реклама:

Деталі: Пашинян пояснював, чому не візьме участь у зустрічі з колегами з країн ОДКБ, яка відбудеться в Мінську.

"ОДКБ, всупереч своїм зобов'язанням, не дала належної реакції на виклики безпеки Вірменії, і це повторювалося кілька разів. За всієї поваги до колег по ОДКБ, але незрозуміло, чому ми щоразу ходимо на ці заходи (засідання в рамках ОДКБ. – Ред.), повторюємо одне й те саме, і щоразу не отримуємо належної реакції", – зазначив Пашинян.

Але він визнав, що країна поки не ухвалила рішення про вихід з організації.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми про стратегічну зміну не збираємося заявляти, поки не заявили або не вирішили вийти з ОДКБ", – сказав прем'єр Вірменії.

Він також сказав, що країна диверсифікує відносини у сфері безпеки.

"Наші партнери у сфері безпеки, зокрема, з об'єктивних причин не можуть продавати нам зброю і озброєння. Про це ми говоримо відкрито", – сказав він.

За його словами, Вірменія просить своїх партнерів не ображатися, "але ми повинні шукати інших партнерів у сфері безпеки".

"Ми шукаємо і знаходимо цих партнерів, намагаємося укладати угоди, купувати озброєння, військову техніку. Це наша політика", – зазначив Пашинян.

Нагадаємо:

  • Напередодні Пашинян повідомив самопроголошеному президенту Білорусі Александру Лукашенку, що не зможе взяти участь у засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ, що пройде у Мінську.
  • Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян пояснив, що у країни  "виникли численні питання" до ОДКБ, на які досі немає відповідей, тому Єреван не бере участі в засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ.

Читайте детально про зміни у політиці країни у статті: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: