У Вірменії відкинули претензії Росії до її участі у зустрічі щодо української "Формули миру"

П'ятниця, 3 листопада 2023, 20:46

Заступник міністра закордонних справ Вірменії Паруйр Ованесян прокоментував невдоволення Росією участю Єревана в саміті щодо української "Формули миру", який пройшов на Мальті.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на News.am

Деталі: Ованесян заявив, що РФ невірно кваліфікувала зустріч між секретарем Ради безпеки Вірменії Арменом Григоряном та главою офісу президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком на Мальті.

Реклама:

Пряма мова: "Ця платформа – майданчик для секретарів рад безпеки. Я б не сказав, що це було присвячено питанню України, там був ширший порядок денний. Думаю, що така кваліфікація не відповідає дійсності".

Цьому передувало: Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва розглядає участь Вірменії в саміті щодо української "формули миру" на Мальті як "демонстративний антиросійський жест".

Третя зустріч стосовно української "формули миру" на Мальті, яка тривала 28-29 жовтня, зосереджувалась на питаннях ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, а також звільнення полонених і депортованих та відновлення територіальної цілісності України.

ВІДЕО ДНЯ

У зустрічі взяли участь особисто або дистанційно представники 66 країн – на понад 20 більше, аніж у попередній зустрічі в Саудівській Аравії. У зустрічі вперше взяла участь Вірменія, проте не взяв участь Китай.

У вересні цього року Вірменія вперше передала Україні гуманітарну допомогу – її привезла під час візиту дружина прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна.  

Згодом на початку жовтня Пашинян і президент України Володимир Зеленський вперше зустрілися на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: