СБУ затримала працівника УЗ, який готував ракетний удар по залізниці

Понеділок, 1 квітня 2024, 13:00
СБУ затримала працівника УЗ, який готував ракетний удар по залізниці
фото: Служба безпеки України

У Чернігові правоохоронці затримали працівника "Укрзалізниці", який передавав окупантам інформацію про місця дислокації Збройних Сил України в області, і готував ракетний удар по залізниці. 

Джерело: Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора

Деталі: За даними слідства, наприкінці лютого 2024 року співробітники спецслужби РФ завербували чернігівця, який працював на місцевому підрозділі Укрзалізниці.

Реклама:

Чоловік проводив розвідку та збирав відомості щодо переміщення, місця дислокації Збройних Сил України на території міста Чернігова та Чернігівської області. Також він інформував ворога про розміщення об’єктів військово-промислового комплексу України.

 
фото: СБУ

Крім того, зловмисник перевіряв розвіддані окупантів щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано відстежував рух ешелонів і фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок.

 
фото: СБУ

Зібрані дані чоловік надсилав окупантам разом із позначками на скріншотах "Google Maps". Цю інформацію загарбники планували використати для ракетного удару по інфраструктурі Укрзалізниці, щоб порушити логістику ЗСУ.

РЕКЛАМА:
 
фото: СБУ

Працівники СБУ затримали зловмисника під час виконання ворожого завдання. У чоловіка вилучили мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з агресором через месенджер. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру в державній зраді. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: