СБУ затримала працівника УЗ, який готував ракетний удар по залізниці

Понеділок, 1 квітня 2024, 13:00
СБУ затримала працівника УЗ, який готував ракетний удар по залізниці
фото: Служба безпеки України

У Чернігові правоохоронці затримали працівника "Укрзалізниці", який передавав окупантам інформацію про місця дислокації Збройних Сил України в області, і готував ракетний удар по залізниці. 

Джерело: Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора

Деталі: За даними слідства, наприкінці лютого 2024 року співробітники спецслужби РФ завербували чернігівця, який працював на місцевому підрозділі Укрзалізниці.

Реклама:

Чоловік проводив розвідку та збирав відомості щодо переміщення, місця дислокації Збройних Сил України на території міста Чернігова та Чернігівської області. Також він інформував ворога про розміщення об’єктів військово-промислового комплексу України.

 
фото: СБУ

Крім того, зловмисник перевіряв розвіддані окупантів щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано відстежував рух ешелонів і фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок.

 
фото: СБУ

Зібрані дані чоловік надсилав окупантам разом із позначками на скріншотах "Google Maps". Цю інформацію загарбники планували використати для ракетного удару по інфраструктурі Укрзалізниці, щоб порушити логістику ЗСУ.

ВІДЕО ДНЯ
 
фото: СБУ

Працівники СБУ затримали зловмисника під час виконання ворожого завдання. У чоловіка вилучили мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з агресором через месенджер. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру в державній зраді. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: