Юсов розповів, що може стати успіхом росіян у разі вдачі ворожого плану "Майдан-3"

Вівторок, 27 лютого 2024, 22:35
Юсов розповів, що може стати успіхом росіян у разі вдачі ворожого плану Майдан-3
Юсов, скриншот

Представник української військової розвідки Андрій Юсов розповів, що окупанти у своєму плані "Майдан-3" бажають розхитати ситуацію всередині України, успіхом для росіян стали б масові заворушення всередині України і недовіра до владних рішень.

Джерело: представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в етері "Підсумки УП

Пряма мова: "Якщо говорити, що би зараз було для них (росіян - ред.) успіхом? 

Реклама:

Для них (росіян - ред.) би було успіхом – масові заворушення всередині країни, недовіра до владних рішень і інституцій.

В такій ситуації військовим на фронті було би надзвичайно важко, в такій ситуації міжнародній коаліції продовжувати підтримку було би надзвичайно важко". 

Деталі: За словами Юсова, прикладом невдалої роботи російських пропагандистів та ІПСО є початок повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, коли українці об'єдналися. 

РЕКЛАМА:

Представник ГУР додав, що Україна повинна зберігати єдність для того, щоб протистояти ворогу.

При цьому Юсов додав, що це не остання ворожа інформаційна операція. За його словами, у разі російського провалу окупанти будуть змінювати риторику, звільнять чи усунуть частину відповідальних, зокрема на топ-рівні у високих кабінетах воєнно-політичного керівництва РФ. 

Він зазначив, що деякі рішення в РФ будуть непублічними і про це вдасться дізнатися лише з ворожих джерел. 

Подібні заходи Юсов назвав "традиційними" для Росії, коли в тилу російського ворога нестабільна ситуація.

Речник ГУР також заявив, що питання легітимності президента під час війни є абсурдними. За його словами, в Конституції України чітко зазначається, що вибори під час воєнного стану – не проводяться. 

В такому випадку, за його словами, постає питання організаційного характеру, зокрема про голосування в окупації чи про мільйони українців закордоном.

Юсов розповів, що з 1,5 млрд доларів, які росіяни виділили на цю операцію, 250 млн дол. пішли на розвиток ворожих проєктів в Telegram. Він повідомив, що росіяни розпочали цю діяльність ще восени і наразі продовжили до червня 2024 року. 

Зокрема, окупанти фінансують агентів впливу, фінансують лідерів суспільної думки в Україні і за кордоном, працюють зі ЗМІ. Він уточнив, що у багатьох випадках мова не йде про пряме фінансування, основна ціль – просування ворожих наративів.

У цьому контексті він також наголосив на прозорості роботи ЗМІ і необхідності відмовлятися від анонімних джерел отримання інформації.

Нагадаємо:

  • Комітет з питань розвідки при президентові України заявив, що кульмінація російської інформаційної спецоперації проти України буде найближчими тижнями, а Росія розраховує, що до першої половини червня їй вдасться розхитати ситуацію і завдати Україні військової поразки на сході.
  • 16 листопада 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити "хаос" всередині країни і усунути президента – за даними розвідки, цей план у Росії називають "Майдан 3".
  • 21 листопада Зеленський заявив, що Росія хоче усунути його з посади до кінця 2023 року, для чого вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3".
  • Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що головною метою російської операції "Майдан-3" є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині країни, однак ця операція провалюється.
  • Видання ZN.UA пише, що Офіс президента підготував текст звернення до Конституційного суду щодо легітимності перебування Володимира Зеленського на посаді президента України, з огляду, що цієї весни спливає термін його каденції, але ще не подав його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: