Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юсов розповів, що може стати успіхом росіян у разі вдачі ворожого плану "Майдан-3"

Вівторок, 27 лютого 2024, 22:35
Юсов розповів, що може стати успіхом росіян у разі вдачі ворожого плану Майдан-3
Юсов, скриншот

Представник української військової розвідки Андрій Юсов розповів, що окупанти у своєму плані "Майдан-3" бажають розхитати ситуацію всередині України, успіхом для росіян стали б масові заворушення всередині України і недовіра до владних рішень.

Джерело: представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в етері "Підсумки УП

Пряма мова: "Якщо говорити, що би зараз було для них (росіян - ред.) успіхом? 

Реклама:

Для них (росіян - ред.) би було успіхом – масові заворушення всередині країни, недовіра до владних рішень і інституцій.

В такій ситуації військовим на фронті було би надзвичайно важко, в такій ситуації міжнародній коаліції продовжувати підтримку було би надзвичайно важко". 

Деталі: За словами Юсова, прикладом невдалої роботи російських пропагандистів та ІПСО є початок повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, коли українці об'єдналися. 

ВІДЕО ДНЯ

Представник ГУР додав, що Україна повинна зберігати єдність для того, щоб протистояти ворогу.

При цьому Юсов додав, що це не остання ворожа інформаційна операція. За його словами, у разі російського провалу окупанти будуть змінювати риторику, звільнять чи усунуть частину відповідальних, зокрема на топ-рівні у високих кабінетах воєнно-політичного керівництва РФ. 

Він зазначив, що деякі рішення в РФ будуть непублічними і про це вдасться дізнатися лише з ворожих джерел. 

Подібні заходи Юсов назвав "традиційними" для Росії, коли в тилу російського ворога нестабільна ситуація.

Речник ГУР також заявив, що питання легітимності президента під час війни є абсурдними. За його словами, в Конституції України чітко зазначається, що вибори під час воєнного стану – не проводяться. 

В такому випадку, за його словами, постає питання організаційного характеру, зокрема про голосування в окупації чи про мільйони українців закордоном.

Юсов розповів, що з 1,5 млрд доларів, які росіяни виділили на цю операцію, 250 млн дол. пішли на розвиток ворожих проєктів в Telegram. Він повідомив, що росіяни розпочали цю діяльність ще восени і наразі продовжили до червня 2024 року. 

Зокрема, окупанти фінансують агентів впливу, фінансують лідерів суспільної думки в Україні і за кордоном, працюють зі ЗМІ. Він уточнив, що у багатьох випадках мова не йде про пряме фінансування, основна ціль – просування ворожих наративів.

У цьому контексті він також наголосив на прозорості роботи ЗМІ і необхідності відмовлятися від анонімних джерел отримання інформації.

Нагадаємо:

  • Комітет з питань розвідки при президентові України заявив, що кульмінація російської інформаційної спецоперації проти України буде найближчими тижнями, а Росія розраховує, що до першої половини червня їй вдасться розхитати ситуацію і завдати Україні військової поразки на сході.
  • 16 листопада 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити "хаос" всередині країни і усунути президента – за даними розвідки, цей план у Росії називають "Майдан 3".
  • 21 листопада Зеленський заявив, що Росія хоче усунути його з посади до кінця 2023 року, для чого вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3".
  • Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що головною метою російської операції "Майдан-3" є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині країни, однак ця операція провалюється.
  • Видання ZN.UA пише, що Офіс президента підготував текст звернення до Конституційного суду щодо легітимності перебування Володимира Зеленського на посаді президента України, з огляду, що цієї весни спливає термін його каденції, але ще не подав його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: