Щодня до армії РФ приєднується 1000 осіб – Скібіцький

Понеділок, 15 січня 2024, 14:20

За даними розвідки, щодня до лав Збройних сил Росії приєднуються приблизно 1000 осіб, окупантів мотивує висока заробітня плата, особливо це стосується мешканців кризових регіонів. 

Джерело: генерал-майор заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна"

Пряма мова: "Щодня до лав збройних сил РФ приходить близько 1000 - 1100 осіб...

Це йде і на поповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них триває мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року...

Однак, насправді, у росіян є мотивація йти в армію – це заробітна плата, особливо в кризових регіонах, де або низькі зарплати, або взагалі немає робочих місць. Російські військовополонені відверто зізнаються, що пішли в армію, бо там платять, а в нього "іпотека, сім'я і так далі". І цей мотив на сьогодні є основним для тих людей, які добровільно йдуть на мобілізацію, підписують контракти і воюють".

Деталі: Окупанти, за словами Скібіцького, отримують різні заробітні плати. Все залежить від того, де знаходиться підрозділ, чи веде бойові дії.

Представник ГУР додав, що у росіян чітко визначено, що день бойових дій – це плюс 8 тисяч рублів до зарплати.

Таким чином, за місяць бойових дій - приблизно 220-250 тисяч рублів: "Це для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях на першій лінії зіткнення".

Скібіцький також розповів, що в Росії створені всі умови для проведення мобілізаційних заходів: "Облік військовозобов'язаних є. Плани щодо формування і відновлення, наприклад, Ленінградського та Московського військових округів теж є. І це все буде впливати на мобілізаційні потреби їхніх збройних сил".

Наразі вся мобілізація в РФ здебільшого йде на поповнення втрат: "Щоби створити потужний стратегічний резерв їм справді необхідна мобілізація – це однозначно. Чи наважиться Путін це зробити? До виборів навряд чи. А надалі – будемо дивитися. Зараз ще дуже рано про це говорити. Але всі умови для проведення мобілізації в будь-який час у Росії створені".