Північна Корея запустила другу балістичну ракету: на цей раз дальнього радіусу дії − Reuters

Понеділок, 18 грудня 2023, 04:18
Північна Корея запустила другу балістичну ракету: на цей раз дальнього радіусу дії − Reuters
Фото ілюстративне з pixabay.com

Північна Корея 18 грудня запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії, пише Reuters з посиланням на південнокорейських військових.

Джерело: Reuters

Дослівно видання: "Північна Корея запустила в понеділок балістичну ракету дальнього радіусу дії, повідомляють військові Південної Кореї. Це вже другий ракетний запуск менш ніж упродовж 12 годин, коли Пхеньян засудив демонстрацію сили під керівництвом США".

Реклама:

Деталі: За повідомленням Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракету запустили з району поблизу столиці Пхеньяна в напрямку моря біля східного узбережжя Північної Кореї.

Міністерство оборони Японії також заявило, що Північна Корея запустила, "як видається, балістичну ракету", а її берегова охорона повідомила, що ракета впала в море на захід від Хоккайдо приблизно через годину після запуску.

Японська телерадіокомпанія NHK, посилаючись на Міністерство оборони Японії, повідомила, що це могла бути ракета дальнього радіусу дії.

РЕКЛАМА:

Повідомляється, що міжнародний аеропорт, який обслуговує Пхеньян, є місцем, звідки Північна Корея раніше запускала міжконтинентальні балістичні ракети, і, як підозрюють, є також місцем розташування заводу зі збирання ракет.

Минулого тижня заступник радника з національної безпеки Південної Кореї заявив, що Північна Корея, можливо, готується до запуску міжконтинентальної балістичної ракети цього місяця, відмовившись надати будь-які подробиці.

"Запуск ракети в понеділок відбувся після того, як у неділю ввечері Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності, яка пролетіла близько 570 км (350 миль) від району поблизу Пхеньяна і впала в океан.

Після цього запуску Північна Корея виступила з палкою заявою, в якій засудила Сполучені Штати за організацію того, що вона назвала "підготовкою до ядерної війни", в тому числі за прибуття атомного підводного човна до Південної Кореї в неділю", пише Reuters.

Передісторія:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: