Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Північна Корея запустила другу балістичну ракету: на цей раз дальнього радіусу дії − Reuters

Понеділок, 18 грудня 2023, 04:18
Північна Корея запустила другу балістичну ракету: на цей раз дальнього радіусу дії − Reuters
Фото ілюстративне з pixabay.com

Північна Корея 18 грудня запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії, пише Reuters з посиланням на південнокорейських військових.

Джерело: Reuters

Дослівно видання: "Північна Корея запустила в понеділок балістичну ракету дальнього радіусу дії, повідомляють військові Південної Кореї. Це вже другий ракетний запуск менш ніж упродовж 12 годин, коли Пхеньян засудив демонстрацію сили під керівництвом США".

Реклама:

Деталі: За повідомленням Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракету запустили з району поблизу столиці Пхеньяна в напрямку моря біля східного узбережжя Північної Кореї.

Міністерство оборони Японії також заявило, що Північна Корея запустила, "як видається, балістичну ракету", а її берегова охорона повідомила, що ракета впала в море на захід від Хоккайдо приблизно через годину після запуску.

Японська телерадіокомпанія NHK, посилаючись на Міністерство оборони Японії, повідомила, що це могла бути ракета дальнього радіусу дії.

ВІДЕО ДНЯ

Повідомляється, що міжнародний аеропорт, який обслуговує Пхеньян, є місцем, звідки Північна Корея раніше запускала міжконтинентальні балістичні ракети, і, як підозрюють, є також місцем розташування заводу зі збирання ракет.

Минулого тижня заступник радника з національної безпеки Південної Кореї заявив, що Північна Корея, можливо, готується до запуску міжконтинентальної балістичної ракети цього місяця, відмовившись надати будь-які подробиці.

"Запуск ракети в понеділок відбувся після того, як у неділю ввечері Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності, яка пролетіла близько 570 км (350 миль) від району поблизу Пхеньяна і впала в океан.

Після цього запуску Північна Корея виступила з палкою заявою, в якій засудила Сполучені Штати за організацію того, що вона назвала "підготовкою до ядерної війни", в тому числі за прибуття атомного підводного човна до Південної Кореї в неділю", пише Reuters.

Передісторія:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: