Український експорт: вікно відкривається?

Білий дім заперечив домовленості щодо припинення вогню у Газі

Неділя, 19 листопада 2023, 14:28
Білий дім заперечив домовленості щодо припинення вогню у Газі
Фото: Getty Images

Білий дім заперечив, що Ізраїль та ХАМАС близькі до угоди за посередництва США щодо на п'ятиденної паузи в бойових діях, що дозволить звільнити заручників в Газі.

Джерело: речниця Ради національної безпеки Білого дому Едрієн Вотсон у соцмережі Х, передає "Європейська правда"

Пряма мова: "Ми ще не досягли угоди, але продовжуємо наполегливо працювати над тим, щоб її досягти".

Реклама:

Її заяві передувала публікація у виданні The Washington Post, що угода передбачає припинення вогню щонайменше на п'ять днів, а перші 50 або більше заручників із 239 будуть звільнятися партіями кожні 24 години.

У матеріалі також йдеться, що припинення бойових дій також має на меті дозволити значно збільшити обсяг гуманітарної допомоги, в тому числі палива, що надходить до сектору Гази з Єгипту.

Видання наводить думку американських посадовців, що ця пауза дасть змогу ХАМАС зібрати заручників, після чого можна буде вжити заходів для їхнього безпечного супроводу через поле бою.

РЕКЛАМА:

Поки незрозуміло, чи будуть серед них американці або інші іноземці включені в початковий транш звільнення, пишуть автори публікації.

Що було раніше:

  • Президент США Джо Байден відкинув заклики до припинення вогню в секторі Гази, де військову операцію проти бойовиків ХАМАС проводить Ізраїль, заявивши, що це не призведе до досягнення миру.
  • Раніше повідомляли, що США разом із ЄС просувають план, який передбачає розміщення миротворців ООН у Газі після завершення війни між Ізраїлем і ХАМАС.
  • Перед цим Байден заявив, що дав зрозуміти прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу: окупація Гази була б "великою помилкою".
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу раніше заявив, що після завершення бойових дій його країна візьме на себе "загальну відповідальність за безпеку" в Газі "на невизначений період". Однак ця позиція не влаштовує ЄС і Сполучені Штати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: