Нетаньягу і Білий дім кажуть, що поки нема угоди про припинення вогню в Секторі Гази

Неділя, 19 листопада 2023, 06:22
Нетаньягу і Білий дім кажуть, що поки нема угоди про припинення вогню в Секторі Гази
Сектор Гази, фото: Getty Images

У західних ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що Ізраїль, США і ХАМАС попередньо досягли угоди про 5-денне припинення вогню і звільнення заручників. Проте Білий дім і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заперечують наявність домовленостей.

Джерело: The Washington Post із посиланням на джерела, керівник пресслужби Ради національної безпеки Білого дому Ейдрієнн Вотсон, Нетаньягу, цитує NBC News

Деталі: The Washington Post зазначає, що угода передбачає припинення бойових дій щонайменше на п'ять днів, поки перші 50 (або більше) заручників із 239 будуть звільнятися партіями кожні 24 години.

Реклама:

За допомогою спостереження з повітря буде здійснюватися моніторинг пересування на землі, щоб контролювати паузу – зазначило видання.

Припинення бойових дій також має на меті дозволити значно збільшити обсяг гуманітарної допомоги, в тому числі палива, що надходить до анклаву з Єгипту.

У той же час Нетаньягу заявив на брифінгу в суботу, що угоди про звільнення понад 200 заручників, захоплених ХАМАС 7 жовтня, не було.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "Не було ніякої пропозиції і не було ніякої угоди. Ми хочемо повернути якомога більше заручників, і ми єдині в наших інтересах, ми ухвалили це рішення одноголосно. Весь час з'являються фейкові новини".

Деталі: Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжуватиме боротьбу доти, доки не знищить ХАМАС і не поверне заручників, додавши, що в той час, як США підтримують країну і надають боєприпаси, "весь світ тисне на нас".

Речниця Ради національної безпеки Білого дому Ейдрієнн Вотсон також заперечила наявність угоди про припинення вогню в Секторі Гази.

Пряма мова: "Ми ще не досягли угоди, але продовжуємо наполегливо працювати, щоб досягти її".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: