Глава Пентагону: Іранська атака на Ізраїль – "кричущий акт агресії"

Христина Бондарєва, Анастасія Проц — Середа, 2 жовтня 2024, 09:26

Міністр оборони США Ллойд Остін під час телефонної розмови з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом заявив, що дії Ірану є "кричущим актом агресії".

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на допис Остіна у соцмережі Х (Twitter)

Деталі: Глава Пентагону відзначив, що також висловив свої найглибші співчуття сім'ям, які постраждали від терористичної стрілянини в Ізраїлі.

Пряма мова: "Я розмовляв з Міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом після кричущого акту агресії Ірану проти Ізраїлю. Ми з міністром висловили взаємну вдячність за скоординовану оборону Ізраїлю від майже 200 балістичних ракет, запущених Іраном, і зобов'язалися залишатися в тісному контакті".

Передісторія:

  • Іран 1 жовтня завдав ракетного удару по Ізраїлю – ізраїльські військові кажуть, що було випущено близько 180 ракет, більшість з яких були перехоплені.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав атаку "великою помилкою" і пообіцяв, що Іран заплатить за неї.
  • США підтвердили, що перехопили кілька ракет, запущених Іраном в бік Ізраїлю, і заявили, що залишатимуться "в тісному контакті" з Ізраїлем.
  • Британські війська відіграли певну роль у запобіганні подальшій ескалації, спричиненій ракетною атакою Ірану, заявив міністр оборони країни.