ЄС про кількох євродипломатів на "інавгурації" Путіна: це не підважує підтримку України

Середа, 8 травня 2024, 14:14
ЄС про кількох євродипломатів на інавгурації Путіна: це не підважує підтримку України
Фото: Getty Images

У Єврокомісії заявили, що участь кількох дипломатів ЄС у так званій "інавгурації" Владіміра Путіна у вівторок не ставить під сумнів позицію Євросоюзу про підтримку України.

Джерело: брифінг у Брюсселі у середу речника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Участь дипломатів кількох країн ЄС в "інавгурації" глави Кремля насправді не ставить під сумнів погоджену позицію ЄС щодо підтримки України у війні проти Росії, зауважив Стано.

Реклама:

"Ця подія у Москві була, скоріше, протокольним питанням, включно із запрошенням послів з країн у всьому світі. Більшість країн-членів (ЄС) вирішили не брати участь із причин, про які говорив високий представник Боррель", – сказав Стано.

"Ми усі, 27 держав-членів, дуже чітко проголосили, що ми думали та що думаємо про ці так звані президентські вибори. Позиція дуже чітка, як і позиція щодо підтримки України", – додав речник.

Він повторив, що участь кількох дипломатів у "протокольній події" учора в Москві не суперечить позиції ЄС про продовження підтримки України, а посол Євросоюзу у Москві на церемонії не був.

ВІДЕО ДНЯ

Керівник дипломатією ЄС Жозеп Боррель напередодні розповів, що дав країнам Євросоюзу рекомендацію не відправляти своїх представників на "інавгурацію".

За його словами, українцям та багато кому у світі буде важко зрозуміти, чому у цій ситуації європейські представники будуть присутні на "інавгурації" в Москві.

Утім, на "інавгурацію" Путіна у вівторок, за даними ЗМІ, все ж вирішили прийти дипломати щонайменше шести країн ЄС - Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини. 

Згодом у Єврокомісії пояснили, чому деякі країни ЄС все ж послали представників на "інавгурацію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: