Розвідка Британії розповіла, скільки "кадировців" продовжують воювати в Україні

Понеділок, 6 травня 2024, 13:23
Розвідка Британії розповіла, скільки кадировців продовжують воювати в Україні
Ілюстративне фото: РБК

Британська розвідка проаналізувала, яку роль нині виконують проросійські чеченці, більш відомі як кадировці, на полі бою у війні РФ проти України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на щоденний огляд британського Міноборони

Деталі: За даними МО Британії, імовірно, зараз у проросійських чеченських підрозділах в Україні несуть службу близько 9 тисяч особового складу.

Реклама:

Зазнавши значних втрат на початку повномасштабного вторгнення, проросійські чеченські підрозділи в основному були відведені для проведення операцій з охорони тилу, їх стали висміювати як "TikTok-війська" за публікації нібито "військових успіхів" у соціальних мережах.

Після того, як у травні 2023 року російська приватна військова компанія "Вагнер" була виведена з передової, чеченські підрозділи повернулися на передову.

Цілком імовірно, що чеченські спецназівці несуть основний тягар бойових дій на передовій, тоді як основна частина чеченських сил продовжує вести операції з охорони тилу, йдеться в огляді.

ВІДЕО ДНЯ

Іншим ключовим внеском Чечні у війну Росії проти України є навчання російського персоналу. За даними керівництва Чечні, російський Університет спецназу в Гудермесі з 2022 року забезпечив навчання близько 42 тисяч російських військовослужбовців.

Проте, ймовірно, що персонал проходить навчання в університеті лише протягом 10 днів, що ставить під сумнів ефективність навчання та самого навчального закладу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: