Офіс генпрокурора: Вже 775 засуджених доєдналися до лав ЗСУ

Валентина Романенко — Четвер, 30 травня 2024, 13:05

До лав Збройних сил України приєдналися вже 775 засуджених, звільнених для проходження військової служби за контрактом в особливий період.

Джерело: пресслужба ОГП

Дослівно: "На даний час до суду подано 2402 клопотання засуджених щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби.

За участі прокурорів суди вже розглянули та своїми рішеннями задовольнили 1843 таких клопотань. На їх виконання 775 засуджених поступили на службу до лав Збройних сил України".

Деталі: За даними ОГП, виявили бажання захищати Батьківщину найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

Передісторія:

  • 13 березня 2024 року у Верховній Раді зареєстрували законодавчу ініціативу, покликану внести зміни до законодавства про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом в особливий період.
  • 8 травня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених.
  • 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав цей законопроєкт.
  • 29 травня у Мін'юсті повідомили, що перші засуджені, які долучилися до ЗСУ, нині вже проходять злагодження, а дехто встиг відзначитись тим, що взяв у полон російського військового.