Електронне бронювання запустять на порталі "Дія" − заступник міністра

Ірина Балачук — Четвер, 30 травня 2024, 11:40

Електронне бронювання запрацює на порталі "Дія", заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву заступника міністра на щорічній конференції Forbes "Гроші для Перемоги"

Пряма мова Черногоренко: "Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якомога швидше. Так вийшло, що цим треком опікуються Мінекономіки та Мінцифра... На порталі "Дія" буде запущено функціонал електронного бронювання".

Деталі: Вона додала, що, на думку Міноборони, "всі компанії, які будуть бронювати своїх людей через електронний ресурс, повинні користуватися позитивною дискримінацією".

За словами Черногоренко, це має бути "автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК".

Вона також запевняє, що Міноборони "зробило все, що мало б зробити, з точки зору готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів".

"Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь через 3-4 тижні... для колег, щоб "докрутити" функціонал, і ми запустимося", − підсумувала заступник міністра.

Читайте також: "Один воює – четверо працюють. У Зеленського готують економічне бронювання від мобілізації"

Український парадокс. Бізнес хоче безпечно працювати і всіх забронювати від мобілізації

Передісторія:

  • 8 травня голова парламентської фракції "Слуга народу", член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія повідомив, що парламент розглядає дві моделі економічного бронювання. Він уточнив, що на той момент тривали дискусії.