Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони відбили вісім атак окупантів

П'ятниця, 17 травня 2024, 00:44
Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони відбили вісім атак окупантів
фото: Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Наші воїни відбили вісім атак в районах населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ Харківської області. Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 23.30

Дослівно: "Ситуація в населеному пункті Вовчанськ - контрольована.

Реклама:

Станом на зараз з початку поточної доби втрати противника на Харківському напрямку склали 160 окупантів з числа особового складу та 21 одиниця озброєння та військової техніки".

Деталі: З початку доби відбулося 114 бойових зіткнень, пʼять з яких ще тривають.

Російські окупанти завдали чотири ракетні, із застосуванням семи ракет, та 70 авіаційних ударів, застосували 431 дрон-камікадзе, здійснили майже 2800 обстрілів позицій наших військ.

ВІДЕО ДНЯ

На Куп’янському напрямку Сили оборони успішно відбили шість атак противника. В окремих районах наші війська проводять заходи з покращення тактичного положення.

Ще одне бойове зіткнення триває на напрямку Крохмальне - Берестове. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку противник вісім разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Сіверському напрямку відбито чотири атаки противника. Триває бій на напрямку Берестове - Виїмка. В ході оборонних дій втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку відбито 13 спроб прорвати оборону наших військ.

Дві атаки ворога наші захисники відбивають на напрямках Бахмут - Кліщіївка, Опитне - Андріївка. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку відбулося 35 атак противника. На окремих ділянках в ході боїв внаслідок інтенсивного вогневого впливу та штурмових дій противника Сили оборони здійснили перегрупування.

Бойові дії тривають в районі населеного пункту Новоолександрівка.

На Курахівському напрямку противник здійснив 12 спроб прорвати оборону наших військ. В ході боїв втрат позицій не допущено.

На Времівському напрямку противник здійснив девʼять безуспішних спроб покращити своє тактичне положення в районах населених пунктів Південна Шахта №1, Урожайне та Старомайорське. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили девʼять атак противника на напрямку Олешківські Піски – Кринки. В ході боїв, противник успіху не мав, втрат позицій не допущено.

Загалом, ситуація на фронті контрольована Силами оборони, суттєвих змін в обстановці не відбулось. 

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій,  завдають окупантам відчутних втрат, нарощують ініціативу там, де це можливо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: