Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч

Четвер, 25 квітня 2024, 10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на колабораціонізмі: вимагали $100 тисяч
фото ДБР

На Харківщині працівники ДБР за сприяння керівництва НПУ завершили розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь поліції регіону та його спільника – колишнього колеги, які намагались заробити на людях, що проходили у справі щодо колабораційної діяльності.

Джерело: ДБР, УП

Деталі: В результаті досудового розслідування було встановлено наступне. Зловмисники дізнались, що один з їхніх давніх знайомих перевіряється іншим правоохоронним органом на причетність до колабораційної діяльності. Вони зустрілись з ним та запропонували допомогу у закритті кримінального провадження та, відповідно, уникнення кримінальної відповідальності.

Реклама:

За свої послуги ділки у погонах зажадали 100 тисяч доларів США. За цю суму вони обіцяли допомогти не лише йому, а й ще двом фігурантам цього кримінального провадження.

Для того, аби схилити чоловіків до надання хабаря, вони навіть роздрукували витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань та розповіли, що у межах вказаного кримінального провадження вже відбуваються процесуальні дії, здійснюється збір доказів і скоро їм повідомлять про підозри.

Після переговорів правоохоронці погодились зменшити суму до 70 тисяч доларів, але зауважували, що більшу частину мають передати своїм колегам, які ведуть розслідування.

ВІДЕО ДНЯ

Насправді, за інформацією слідства, вони взагалі не планували виконувати якісь дії, а просто таким чином хотіли нажитися на чоловіках, оскільки знали, що провадження має бути закрите через відсутність складу злочину.

Двох посадовців обвинувачують у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою, за попередньою змовою групою осіб вчинене в особливо великих розмірах.

 
фото дбр

Обвинувальний акт направлено до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: