Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фінляндія дасть €30 мільйонів на закупівлю снарядів для України за чеською ініціативою

Вівторок, 19 березня 2024, 17:34
Фінляндія дасть €30 мільйонів на закупівлю снарядів для України за чеською ініціативою
Фото: iStock / Getty Images Plus

Фінляндія виділить 30 мільйонів євро для закупівлі артилерійських снарядів в рамках чеської ініціативи щодо постачання боєприпасів в Україну.

Джерело: міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен у мережі X, пише "Європейська правда"

Деталі: Про це рішення глава Міноборони повідомив після обговорення з командувачем Сил оборони Чехії щодо покращення підтримки європейської оборони та України.

Реклама:

"Зокрема, ми обговорили чеську ініціативу щодо боєприпасів. Фінляндія виділить на цю ініціативу 30 мільйонів євро", – зазначив Хяккянен.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше чеський президент Петр Павел заявив, що Прага намагається доставити Україні боєприпаси так швидко, як це можливо.

Перед цим міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, згідно з тими сигналами, які отримав Київ, українські військові вже в найближчому майбутньому відчують збільшення постачань боєприпасів в межах ініціативи Чехії.

Радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені в межах чеської ініціативи боєприпаси можуть надійти в Україну вже у червні.

Про те, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів, які можна за кілька тижнів відправити в Україну, якщо знайти для цього фінансування, президент Петр Павел оголосив на Мюнхенській безпековій конференції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: