Суд визнав Дубінського винним в тиску на слідство, яке розглядає його справу про корупцію

Середа, 13 березня 2024, 18:42
Суд визнав Дубінського винним в тиску на слідство, яке розглядає його справу про корупцію
ОЛЕКСАНДР ДУБІНСЬКИЙ. ФОТО З FACEBOOK

Печерський районний суд Києва визнав депутата Олександра Дубінського винним у тиску на слідство та керівництво правоохоронних органів, які займаються справою про його виїзд за кордон за підробленими документами.

Джерело: Державне бюро розслідувань

Деталі: За матеріалами слідства, у серпні та жовтні 2023 року Дубінський звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Реклама:

Він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон. Нардеп намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, де депутат виступає як підозрюваний.

Дослівно: "Своїми діями фігурант порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів)".

Що передувало:

ВІДЕО ДНЯ
  • 9 серпня 2023 року генпрокурор Андрій Костін повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон.
  • 3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини
  • 13 листопада нардепу оголосили підозру в державній зраді та участі в злочинній організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування