Кірбі: США завдали ударів по семи об'єктах в Іраку та Сирії

Субота, 3 лютого 2024, 03:20
Кірбі: США завдали ударів по семи об'єктах в Іраку та Сирії
Мапа NBC News

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив журналістам, що військові сили США завдали ударів по семи об'єктах які використовували пов'язані з Іраном бойовики.

Джерело: NBC News

Деталі: За його словами, три об'єкти знаходяться в Іраку. Чотири знаходяться в Сирії. 

Реклама:

Він додав, що уряд Іраку був поінформований щодо ударів.

Кірбі також заявив, що відповідь США на недільну атаку безпілотника в Йорданії, в результаті якої загинули троє американських військовослужбовців і кілька інших були поранені, не завершиться сьогодні: "Ці відповіді почалися сьогодні ввечері, але вони не закінчаться сьогодні ввечері".

Директор Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс сказав, що Сполучені Штати чекали сприятливої ​​погоди, щоб завдати удару по об’єктах підтримуваних Іраном ополченців в Іраку та Сирії.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова Сімса: "Це було сплановано з урахуванням погоди, коли у нас була найкраща можливість. Сьогодні була гарна погода. І як наслідок, це було зроблено - це відбулося".

Передісторія: 

  • У п'ятницю Сполучені Штати Америки завдали авіаударів по обʼєктах, які пов'язані з Іраном, в Іраку та Сирії.
  • Президент США Джо Байден підтвердив, що за його вказівкою збройні сили США завдали ударів по об’єктах в Іраку та Сирії, які КВІР та пов’язані з ним ополченці використовують для нападу на сили США.
  • 28 січня стало відомо, що троє американських військовослужбовців загинули і десятки отримали поранення під час атаки безпілотного літального апарату на американські сили, дислоковані на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: