Москва розірвала договір оренди з посольством України, воно не працює два роки

Субота, 10 лютого 2024, 17:27
Москва розірвала договір оренди з посольством України, воно не працює два роки
Посольство України в Москві, фото РИА Новости

Влада Москви розірвала договір оренди з посольством України, яке не працювало з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Джерело: офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, яку цитує прес-служба МЗС

Пряма мова Захарової: "Дійсно, у квітні минулого року Київська міськрада оголосила про розірвання договору оренди на земельну ділянку, де розташовується комплекс будівель посольства Росії на (в – ред.) Україні.

Реклама:

Як відомо, у дипломатії існує принцип взаємності. У зв'язку з цим Департаментом міського майна міста Москви було також ухвалено рішення припинити договори оренди на земельні ділянки, надані під розміщення посольства України в Москві. Українська сторона в установленому порядку про це проінформована".

Деталі: При цьому Захарова цинічно заявила, що "будь-які подібні ворожі кроки режиму Зеленського не залишаться без адекватної відповіді Росії", забувши згадати про ворожі кроки РФ, яка з 24 лютого 2022 року проводить повномасштабну війну проти України.

Коли саме було розірвано договір, у повідомленні не вказується.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше в суботу про розірвання договору оренди з посольством України в Москві повідомляли російські ЗМІ з посиланням на джерела.

Передісторія:

  • 24 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипвідносин з Росією.
  • У МЗС України повідомляли, що посольство України в Москві та консульські установи України на території РФ припинили виконання своїх функцій.
  • 20 квітня 2023 року Київська міська рада розірвала договір оренди землі з посольством Росії у столиці.
  • Після цього прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль "відреагує" на розірвання договору оренди землі з посольством Росії в Києві, згадавши землю посольства України на території агресора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: