Зеленський закликав партнерів створити правову базу для передачі Україні активів РФ

Субота, 6 січня 2024, 16:06
Зеленський закликав партнерів створити правову базу для передачі Україні активів РФ
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський закликає партнерів створити правову базу для використання заморожених російських активів для підтримки України.

Джерело: Зеленський у Twitter (X)

Дослівно: "Рішення про використання заморожених російських активів для підтримки України буде цілком справедливою та законною відповіддю на агресію Росії проти України. Це буде правильний сигнал усім потенційним агресорам у світі: напад на іншу державу не приносить дивідендів, агресор змушений зрештою платити.

Реклама:

Я закликаю партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство "Групи семи"".

Деталі: Президент нагадав, що заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів. На його переконання, ці активи мають бути використані на підтримку України.

"Це історична можливість змусити державу-терориста заплатити за свій терор. Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою. Вони відчують справжню силу міжнародної спільноти і побачать, що світ сильніший за терор", – додав Зеленський.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Раніше повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена активізувала зусилля з конфіскації близько 300 мільярдів доларів суверенних російських активів, заморожених на території західних країн.
  • Європейська комісія 12 грудня затвердила пропозицію законодавчого акта про використання для відновлення України доходів від заморожених російських активів, яку 14 грудня взяла до відома Європейська рада.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 січня заявив про прогрес у питанні конфіскації російських активів на користь України й висловив сподівання, що протягом 2024 року вдасться схвалити єдині правові рамки для цього.

Читайте також: Як стягнути компенсацію збитків з РФ: виклики для України та Заходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: