У Запоріжжі затримали міліціонера часів Януковича, який шпигував для ФСБ за "оборонкою"

Середа, 10 січня 2024, 10:42
У Запоріжжі затримали міліціонера часів Януковича, який шпигував для ФСБ за оборонкою
фото СБУ

У Запоріжжі викрили ексміліціонера, який добував для російської ФСБ інформацію щодо оборонно-промислових підприємств, протиповітряної оборони України, а також підрозділів та техніки Збройних сил.

Джерело: Запорізька обласна прокуратура, Служба безпеки України

Деталі: Прокуратура повідомляє, що підполковник міліції у відставці добровільно надав згоду представникам спецслужб ФСБ РФ у проведенні підривної діяльності проти України.  СБУ уточнює, що він обіймав посаду ексзаступника начальника відділу обласного управління МВС і в 2014 році звільнився зі служби.

Реклама:
 
Фото СБУ

За власної ініціативи, як повідомляє прокуратура, чоловік поновив старі зв’язки з колишнім  однокурсником Харківського авіаційного вишу, а нині співробітником Міністерства оборони РФ, та запропонував свою допомогу у війні проти України.

Зокрема, у вересні 2023 року від свого куратора  він отримав доручення розпочати збір розвідданих  щодо дислокації українських захисників у регіоні. З цією метою він  їздив по Запоріжжю  та його передмістю та добував інформацію щодо розташування позицій ППО та місць дислокації особового складу і техніки Сил оборони. 

Окремим його завданням було інформування ворога щодо розміщення виробничих потужностей місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу. Отримані відомості чоловік передавав ворогу через Telegram.

ВІДЕО ДНЯ
 

СБУ уточнює, що чоловік пересувався по місту громадським транспортом. Крім того, спецслужба наголошує, що його завербували ще на початку повномасштабного вторгнення, проте восени 2023 року він перейшов в "активний режим".

Служба безпеки затримала його у власному помешканні, вилучивши у нього телефон із доказами.

Ексміліціонеру повідомили про підозру  у держзраді під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Він перебуває під вартою у порядку ст. 208 КПК України. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: