15 років тюрми отримав киянин, який продавав ФСБ дані про ЗСУ

Середа, 27 грудня 2023, 13:42
15 років тюрми отримав киянин, який продавав ФСБ дані про ЗСУ
Фото СБУ

До 15 років позбавлення волі за держзражу засудили жителя Києва, який передавав російській ФСБ дані про військові об’єкти Збройних сил України.

Джерело: Київська обласна прокуратура, Служба безпеки України

Деталі: СБУ повідомляє, що чоловіка разом із спільником затримали у вересні 2022 року.

Реклама:

Тоді, як повідомляє Служба безпеки, серед пріоритетних цілей ворога були можливі місця дислокації підрозділів ЗСУ та Національної гвардії у Києві. Також окупантів цікавив технічний стан столичних енергооб’єктів, зокрема теплових електростанцій, по яких агресор планував скоригувати ракетні або дронові атаки.

46-річного киянина у серпні 2022 року дистанційно завербував кадровий співробітник управління ФСБ по Ростовській області. Його спільником був 39-річний мешканець столиці, що конспірувався під псевдонімом "Нарік".

Прокурори довели, що чоловік добровільно погодився на пропозицію спецслужб РФ. Як повідомляє прокуратура, його спільник здійснював фото та відеофіксацію військових об’єктів. Відзнятий матеріал він відправляв засудженому, той, у свою чергу – ворожим спецслужбам. За це він отримував гроші.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловіка визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) та  засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою.

Прокуратура наголошує, що раніше суд визнав винним його спільника у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та призначив йому покарання – 8 років 1 місяць позбавлення волі.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: