Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд закрив справу щодо загибелі учасника нападу на Стерненка: спливли строки

Вівторок, 26 грудня 2023, 16:53
Суд закрив справу щодо загибелі учасника нападу на Стерненка: спливли строки
СЕРГІЙ СТЕРНЕНКО, ФОТО: FACEBOOK

Суд закрив справу активіста Сергія Стерненка у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності, йому пом'якшили обвинувачення.

Джерело: Стерненко в соцмережах та його адвокат Ілля Воробйов в колонці в УП та в коментарі УП, рішення суду в судовому реєстрі

Пряма мова адвоката: "26 грудня суд прийняв рішення про закриття справи та не визнав Сергія Стерненка винуватим у скоєнні інкримінованих йому правопорушень".

Реклама:

Знати більше: Підозра року. Пояснюємо версію слідства у справі Стерненка

Оновлено: Воробйов повідомив УП, що суд закрив справу у зв’язку із закінченням строків давності згідно з пунктом 3 ч. 1 ст. 49 КК України. За його словами, у рішенні суду сказано, що у межах визначених законом строків вину Стерненка не було доведено.

Він уточнив, що у межах цих строків суду не було надано доказів. Стерненко, як повідомив Воробйов, не визнав свою провину у скоєнні злочину, а строки притягнення спливли. Тому суд закрив справу, не визнаючи при цьому Стерненка винним. Він уточнив, що закриті всі епізоди справи.

ВІДЕО ДНЯ

На питання, чи змінено кваліфікацію злочину (раніше Стерненка обвинувачували в особливо тяжкому злочині), Воробйов відповів: "Оскільки прокурори визначились, що при проведенні судового розгляду кримінального провадження факт вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині Стерненком не знайшов свого підтвердження".

На уточнююче питання, чи була зміна кваліфікації, він закликав дочекатися публікації рішення суду.

У рішенні суду йдеться, що 8 грудня прокурор надав змінений обвинувальний акт. У рішенні не уточнюється, як саме звучить нова версія обвинувачення, однак з нього випливає, що нове обвинувачення – м’якіше.

Стерненка обвинувачували в умисному вбивстві, що є особливо тяжким злочином і передбачає строк у 15 років для покарання. Водночас, судячи із судового реєстру, обвинувачення було пом’якшене. 

Передісторія: 

  • Йдеться про події 2018 року. Тоді на Сергія Стерненка було скоєно три напади. Під час другого нападу Сергій затримав нападника. Під час третього – на Сергія напали двоє професійних спортсменів. Він поранив своїх нападників, один з яких помер одразу на місці.
  • Стерненку вручили підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу – умисне вбивство

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: