Залужний пояснив про 36 місяців служби: компроміс з урядом

Вівторок, 26 грудня 2023, 16:36
Залужний пояснив про 36 місяців служби: компроміс з урядом
Залужний. фото УП

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний заявив, що обмеження термінів служби в 36 місяців – це компроміс з урядом за умови, що не буде загострення на фронті й що людей на передовій буде ким замінити.

Джерело: Залужний на брифінгу 26 грудня, цитує "АрміяInform"

Деталі: Головнокомандувач при цьому висловив сподівання, що до 2025 року буде достатньо часу, щоб підготувати резерви.

Реклама:

Пряма мова: "Моя позиція проста. Я не втомлююсь нагадувати, що йде війна, яка розвивається за своїми законами і яка залежить від дій нашого противника. Я чітко розумію, що наші бійці в надскладних умовах роблять свою справу. І, звісно, мені б хотілося, щоб люди, які йдуть і служать, розуміли, скільки вони будуть воювати.

Ми погодилися на 36 місяців за двох умов: якщо не буде загострення на фронті і якщо їх буде ким замінити. І ось уже уряд, який взявся реалізовувати закон, чітко розуміє, які в нашої держави можливості. І я сподіваюся, ми впораємося з цим завданням".

Деталі: За словами Залужного, 36 місяців – це буде 2025 рік, і в командування буде достатньо часу, щоб підготувати заміну бійцям, які служать з початку широкомасштабного вторгнення.

ВІДЕО ДНЯ

"Але і уряд має розуміти, що розпочати цей процес треба буде наступного року", — сказав головнокомандувач.

Що передувало: Міністр оборони Рустем Умєров пояснив, що термін "демобілізація" можна буде використовувати лише після закінчення війни. Натомість, запевнив він, уряд буде працювати над тим, щоб людина, яка воює уже майже два роки, мала право на відпочинок або часткове звільнення.

25 грудня уряд вніс на розгляд Верховної Ради проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

Серед змін, які пропонує уряд, – звільнення зі служби у зв’язку з закінченням строку служби (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу) – у разі безперервної служби під час дії воєнного стану протягом 36 місяців.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: