Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вучич не вважає сутички у Белграді революцією і вбачає замах на незалежність Сербії

Понеділок, 25 грудня 2023, 10:10
Вучич не вважає сутички у Белграді революцією і вбачає замах на незалежність Сербії
Александар Вучич, фото з його Facebook

Президент Сербії Александар Вучич на тлі масових сутичок у Белграді, де опозиційні протестувальники намагалися прорватися у будівлю мерії, заявив, що це – не революція.

Джерело:  "Європейська правда" з посиланням на балканську службу "Радіо Свобода"

Деталі: У своїй промові сербський президент сказав, що "жодної революції не відбувається" і що "держава достатньо сильна", щоб "захистити демократію, виборчу волю громадян, Сербію та Белград".

Реклама:

Він звинуватив опозицію в "бажанні знищити міста і країну".

Пряма мова Вучича: "Ми днями говорили, що вони до цього готуються, тому що вони знають, що не можуть завоювати довіру людей. Дякую тим іноземним службам, які…надали інформацію нашим службам".

Деталі: За словами сербського президента, "багато хто в регіоні радіє і святкує" через події в Белграді.

ВІДЕО ДНЯ

"Це є продуктом набагато серйозніших геополітичних обставин, у яких вони намагаються зруйнувати самостійність та незалежність Сербії. Ми збережемо свободу Сербії", – сказав Вучич.

Цьому передувало: Ввечері 24 грудня у Белграді відбулась акція протесту проти результатів парламентських виборів в країні, учасники якої намагалися прорватися в будівлю мерії. Їх розігнала поліція.

Тисячі людей зібралися перед мерією Белграда на запрошення опозиційної коаліції "Сербія проти насильства". Це вже сьома акція протесту проти результатів парламентських виборів у Сербії, які, за словами опозиції, відбулись з численними порушеннями.

Представники опозиції хотіли виступити з балкона мерії, але поліція їм не дала цього зробити, застосувавши сльозогінний газ.

Передісторія:

  • За підсумками дострокових виборів у Сербії, перемогу здобула політсила президента Александара Вучича. 
  • Опозиційний альянс "Сербія проти насильства" (SPN) заявив про серйозні порушення виборчого законодавства на виборах до міської ради Белграда. Відтоді сотні прихильників SPN мітингували біля Державної виборчої комісії в Белграді.

Більше про ситуацію дивіться у відео або читайте у статті: Коаліція з Орбаном та рептилоїди в запасі: як вибори у Сербії посилили президента Вучича.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: