Радник Єрмака про відкриття "Борисполя": Не питання завтрашнього дня

Субота, 2 грудня 2023, 23:16
Радник Єрмака про відкриття Борисполя: Не питання завтрашнього дня
Михайло Подоляк, фото Getty Images

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що відкриття аеропорту "Бориспіль" стане можливим тільки тоді, коли українське небо буде повністю закрите від російських ракет і дронів.

Джерело: Подоляк в ефірі телемарафону, коментуючи заяву глави ОП Андрія Єрмака про можливе відкриття "Борисполя"

Пряма мова: "Там було сказано, що аеропорт почне символічно працювати, як тільки буде врегульована безпекова ситуація. Тут ми переходимо до ключового моменту – що таке врегульована безпекова ситуація? Ми з розуміємо, що Росія користується ключовим інструментом атаки цивільного населення – це крилаті ракети, це дрони, які щоночі літають по всій країні...

Реклама:

Ця безпекова ситуація сьогодні ще повністю не врегульована. Але з точки зору того, що, в принципі, маємо думати про майбутнє, можна говорити про те, що і аеропорти мають працювати в Україні.

Але давайте наголошувати на цьому – це ж не питання завтрашнього чи післязавтрашнього дня. Це питання, коли буде повністю закрите небо від впливу російських ракетних і дронових спроможностей".

Що передувало: 1 грудня пресслужба президента повідомила, що Андрій Єрмак "висловив переконання, що невдовзі "Бориспіль" знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна".

ВІДЕО ДНЯ

"Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми", – сказав він, звертаючись до представників іноземних держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: