Ракетний удар по багатоповерхівці: у Запоріжжі затримали коригувальника

Понеділок, 18 грудня 2023, 10:41
Ракетний удар по багатоповерхівці: у Запоріжжі затримали коригувальника
фото прокуратури

У Запоріжжі затримали коригувальника, який передав російській ФСБ дані про наслідки влучання ворожих ракет по багатоповерхівці у місті 18 жовтня.

Джерело: Запорізька обласна прокуратура, Служба безпеки України 

Дослівно прокуратура: "Упродовж жовтня 2023 року він забезпечував ворога інформацією щодо дислокації Сил оборони України та геолокацією житлової та промислової  інфраструктури Запоріжжя. 

Реклама:

Встановлено, що одним із доручень його кремлівських кураторів було отримання та передача наслідків влучання 18 жовтня 2023 року російських ракет по багатоповерхівці у центрі міста. В ту ніч через ворожий обстріл загинуло пʼятеро людей, ще пʼять отримали поранення".

Деталі:  За даними слідства, проросійськи налаштований житель Запоріжжя добровільно погодився  співпрацювати зі спецслужбами Росії. СБУ уточнює, що ворожим агентом був представник запорізького "Клубу воєнної реконструкції", який об’єднує поціновувачів відтворення історичних подій, у тому числі воєнних баталій.

Прокуратура повідомляє, що він збирав розвідані як самостійно, так і за допомогою осіб із числа родичів та знайомих. Зокрема, за даними СБУ, він сформував групу інформаторів з 4 людей. Вони розвідували місця базування Сил оборони на території Запоріжжя, а також передавали геолокації житлової інфраструктури та промислових об’єктів. 

ВІДЕО ДНЯ
 
СБУ

Інформатори передавали дані організатору групи, а той – "звʼязковому" від ФСБ, який постійно перебуває на окупованій територій. Для законспірованої комунікації він обрав собі оперативний псевдонім "Палестинець". Чоловік надсилав в анонімний чат одного з месенджерів зображення карт "Google maps" з позначками та дописами. 

 

СБУ повідомляє, що під час обшуків в нього та його поплічників вилучили  вогнепальну зброю та техніку із доказами злочину.

"Палестинцю" повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою. Триває слідство, встановлюються інші учасники злочину.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: