Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд Ватикана вперше в історії засудив кардинала до тюремного ув'язнення

Неділя, 17 грудня 2023, 01:14
Суд Ватикана вперше в історії засудив кардинала до тюремного ув'язнення
Анджело Беччу, фото vaticannews

16 грудня вперше за весь час існування католицької церкви суд засудив 75-річного кардинала Анджело Беччу до тюремного ув'язнення.

Джерело: DW

Деталі: Беччу засуджений до п'яти з половиною років тюрми за участь в злочинній змові, шахрайство, зловживання, надання неправдивої інформації, корупцію, відмивання коштів, оприлюднення секретних документів. 

Реклама:

Одним з епізодів справи стали порушення та зловживання при купівлі за рахунок пожертвувань будівлі в центрі Лондона за завідомо завищеною ціною. Втрати від цієї інвестиції в купівлю нерухомості, за даними аудиторів, становили 89 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 104 мільйонів євро).

Беччу на момент злочину був третьою людиною у Ватикані - заступником державного секретаря з загальних справ. Процес над ним і дев'ятьма його спільниками тривав понад два роки.

Останніми роками Папа Римський Франциск видав серію указів, спрямованих на просування фінансової прозорості Ватикану та запобігання корупції. В 2019 році він призначив главою трибуналу Ватикану Джузеппе Піннатоне - колишнього прокурора в Римі, відомого боротьбю з мафією. У 2021 році понтифік видав указ, який дозволяє судити кардиналів судом Ватикану.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: