Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шольц обговорив із Сі війну РФ проти України

П'ятниця, 3 листопада 2023, 17:42

Федеральний канцлер Олаф Шольц провів відеоконференцію з головою КНР Сі Цзіньпіном, під час якої, серед іншого, обговорив загарбницьку війну Росії проти України.

Джерело: "Європейська правда", Tagesschau із посиланням на заяву німецького уряду

Як йдеться в повідомленні, щодо війни в Україні під час переговорів було наголошено, що ядерна війна не повинна вестися і ніколи не може бути виграна. Жодних інших подробиць німецький уряд не надав.

Реклама:

Інші теми розмови лідерів включали війну на Близькому Сході, двосторонні відносини та економічне співробітництво.

Раніше китайська сторона пояснила Києву неможливість взяти участь у зустрічі на Мальті з підготовки саміту "Формули миру" розбіжністю графіків.

Нагадаємо, третя зустріч стосовно української "формули миру" на Мальті, яка тривала 28-29 жовтня, зосереджувалась на питаннях ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, а також звільнення полонених і депортованих та відновлення територіальної цілісності України.

ВІДЕО ДНЯ

У зустрічі взяли участь особисто або дистанційно представники 66 країн – на понад 20 більше, аніж у попередній зустрічі в Саудівській Аравії. У зустрічі вперше взяла участь Вірменіяпроте не взяв участь Китай.

Про підсумки попередньої зустрічі "ЄвроПравда" розповідала у статті: Світ з Китаєм і без Росії. Як на Банковій готують "саміт миру" і переговори про завершення війни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: