Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві прокуратура через суд вимагає відремонтувати укриття, це вже 54-й позов

П'ятниця, 3 листопада 2023, 15:56
У Києві прокуратура через суд вимагає відремонтувати укриття, це вже 54-й позов
ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО З РАДІО СВОБОДА

У Києві прокуратура через суд вимагає балансоутримувача привести сховище в центрі міста у належний стан, упродовж 2022-2023 років відомство пред’явило ще 53 подібних позови.

Джерело: Київська міська прокуратура 

Дослівно: "Встановлено, що на балансі одного з комунальних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Лагерній площею 91 кв.м, яка здатна розмістити 130 громадян.

Реклама:

Водночас перевіркою органів прокуратури та ДСНС встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися для укриття мешканців столиці".

Деталі: Прокуратура повідомляє, що відкрито провадження у справі про зобов’язання балансоутримувача привести у належний стан сховище. Наразі призначено до розгляду позов прокурора до балансоутримувача.

Крім того, Київська міська прокуратура повідомляє, що упродовж 2022 - 2023 років пред’явила до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало:

  • У червні, після скандалу із загибеллю людей перед зачиненом укриттям, у КМДА сказали, що перевірили всі сховища міста. Так, придатними для укриття під час тривоги є майже 2,9 тисячі, – тобто дві третини укриттів та сховищ. Іще 736 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 578 – не відповідають нормативним вимогам. При цьому останнє сховище в місті будували у 1985 році.
  • 3 червня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за добу від запуску сервісу для відгуків щодо стану укриттів кияни надіслали більше тисячі скарг.
  • Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін заявив, що ситуація зі сховищами у столиці − критична, бо половина з перевірених укриттів не готова приймати людей.
  • У КМДА наголошували, що у місті нараховується 4455 сховищ та об’єктів подвійного використання, з яких майже 1100 – сховища приватної форми власності.
  • "З приватниками – вкрай важка ситуація. Згідно чинного законодавства, крім адміністративного впливу, ми не можемо ніяк впливати на цих балансоутримувачів", – повідомляв представник КМДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: