41% американців вважають, що США занадто підтримують Україну – соцопитування

П'ятниця, 3 листопада 2023, 03:47
41% американців вважають, що США занадто підтримують Україну – соцопитування
Фото ілюстраційне Getty images

41% американців вважають, що США роблять забагато для підтримки України, цей показник значно зріс з червня цього року, коли він складав 29%. 

Джерело: результати опитування американського соціологічного інституту Gallup, "Голос Америки"

Деталі: 25% американців вважають, що США недостатньо підтримують Україну у боротьбі проти російської агресії. Торік цей показник був на рівні 38%.

Реклама:

Частка тих, хто вважає, що підтримка достатня, зменшився за цей самий проміжок часу з 43% до 33%.

За даними Gallup, у серпні 2022 року більшість американців – 66% – вважали, що США мають підтримати Україну у поверненні її колишньої території, навіть якщо це призведе до тривалого конфлікту. Ця думка дещо послабшала, оскільки зараз 54% американців дотримуються такої точки зору.

43% виступають за те, щоб США намагалися допомогти швидко завершити війну, навіть якщо це означатиме, що Україна поступиться своєю територією Росії.

ВІДЕО ДНЯ

Соціологи також звертають увагу на зростання скепсису Республіканської партії щодо допомоги Україні – 62% республіканців частіше вважають, що США роблять занадто багато, тоді як у серпні 2022 року такої думки дотримувались 43%. Серед демократів частка скептиків зросла незначно – з 9% до 14%.

Відповідаючи на питання, чи мають США підтримувати Україну фінансово стільки, скільки Україні буде потрібно, без фінансових обмежень, 37% респондентів Gallup відповіли позитивно. Водночас цифри відрізняються, залежно від політичних вподобань. Так, із твердженням погодились 14% республіканців, 35% – незалежних респондентів, і 65% демократів.

Серед всіх опитаних Gallup, 20% вважає, що Україна перемагає у війні, 14% вважають, що перемагає Росія, а 64% вважають, що не перемагає жодна зі сторін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: