Асад через "ПВК Вагнер" передасть "Хезболлі" російську систему протиракетної оборони – CNN

П'ятниця, 3 листопада 2023, 02:57
Асад через ПВК Вагнер передасть Хезболлі російську систему протиракетної оборони – CNN
система протиракетної оборони SA-22 “Панцир”, фото militaryrussia

У США є розвідувальні дані про те, що президент Сирії Башар Асад погодився надати ліванському бойовому угрупуванню "Хезболла" систему протиракетної оборони російського виробництва.

Джерело: CNN  з посиланням на інформаторів

Деталі: "ПВК Вагнер", що діє в Сирії, отримала завдання здійснити поставку зенітного ракетного комплексу SA-22 ("Панцир").

Реклама:

Незрозуміло, чи його вже доставили, чи тільки планують. За словами джерел, систему Росія спочатку надала для використання сирійським урядом.

США стежать за рухами системи "Панцир". 

Інше джерело повідомило, що оцінка США частково базується на розвідданих, отриманих щодо дискусій між Асадом, "ПВК Вагнер" і "Хезболлою" щодо доставки системи.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше The Wall Street Journal повідомляв, що Вагнер може надати систему "Хезболлі". Про роль Асада не повідомлялося.

Бойовики "ПВК Вагнер" і "Хезболла" роками діяли в Сирії проти сирійської опозиції, де вони співпрацювали з російськими та сирійськими збройними силами, щоб зміцнити режим Асада. "Хезболла" почала виводити своїх бойовиків в останні роки, але це угруповання також підтримує Іран, який є близьким союзником Асада. 

Третє джерело, знайоме із західною розвідкою, заявило, що є докази розширення співпраці між Хезболлою та "ПВК Вагнер" у Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: