Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Атака "Шахедів" 25 листопада: у Києві постраждав Патріарший собор УГКЦ

Неділя, 26 листопада 2023, 23:04
Атака Шахедів 25 листопада: у Києві постраждав Патріарший собор УГКЦ
Патріарший собор Воскресіння Христового, фото УГКЦ

Під час масованої атаки "Шахедів" на Київ в ніч на 25 листопада було пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ.

Джерело: департамент інформації УГКЦ

усі фото УГКЦ
усі фото УГКЦ

Деталі: Під час атаки один із "Шахедів" був збитий у Дніпровському районі Києва, неподалік Патріаршого собору Воскресіння Христового і резиденції глави УГКЦ. Ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Більших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

Реклама:

"Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало", — розповів директор Будівельної дирекції при патріархові УГКЦ Василь Букатюк.

Окрім храму, за його словами, постраждала і резиденція глави церкви: "У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей".

 

Крім того, зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру.

ВІДЕО ДНЯ
 

"В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри", — зазначає Блаженніший Святослав.

Що передувало: У ніч на 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – 75 "Шахедів", з них 74 було збито.

Внаслідок російської атаки у Києві постраждали 5 людей, серед них 11-річна дитина. У двох районах міста падіння уламків призвело до пошкоджень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: