ХАМАС відпустив другу групу ізраїльських заручників

Субота, 25 листопада 2023, 23:17
ХАМАС відпустив другу групу ізраїльських заручників
акція родичів ізраїльських заручників у Тель-Авіві 25 листопада, фото: Getty Images

Терористичне угруповання ХАМАС заявило, що передало Червоному Хресту 13 ізраїльських і 7 іноземних заручників для звільнення, ЦАХАЛ підтвердив цю інформацію.

Джерело: The Times of Israel

Деталі: У суботу ввечері ХАМАС заявив, що передав Червоному Хресту 20 заручників – 13 ізраїльтян і 7 іноземців.

Реклама:

Заручників планується доставити на єгипетський прикордонний перехід Рафах, де їх передадуть ізраїльським офіційним особам.

ЦАХАЛ підтвердив, що 13 ізраїльських заручників перебувають у руках Червоного Хреста і прямують до контрольно-пропускного пункту Рафах у Єгипті. Звідти їх зустрінуть ізраїльські офіційні особи і перевезуть на ізраїльську територію.

Що передувало: Раніше в суботу військове крило ХАМАС заявило, що вирішило відкласти звільнення другої групи ізраїльських заручників через нібито невиконання Ізраїлем умов угоди.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 24 листопада між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС почалося чотириденне перемирʼя.
  • Увечері 24 листопада перші 13 ізраїльських заручників у супроводі співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста виїхали з Сектору Гази через контрольно-пропускний пункт Рафах.
  • Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що інтенсивні бойові дії на Близькому Сході триватимуть щонайменше два місяці після тимчасового перемир’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: