Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепи та представники міністерств можуть почати роботу в інституціях ЄС ще до вступу України – Стефанішина

Четвер, 23 листопада 2023, 16:21
Нардепи та представники міністерств можуть почати роботу в інституціях ЄС ще до вступу України – Стефанішина
Фото: УП

Українських парламентарів та представників міністерств можуть долучити до роботи в Європарламенті та Єврокомісії ще до офіційного вступу України в ЄС. 

Джерело: віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтервʼю "Українській правді"

Пряма мова: "Для наших парламентарів це буде дуже корисно. Це – розуміння тих рішень, які має ухвалювати парламент. Розуміння поняття "компроміс" через призму того, що це – не "здати свої інтереси", а – "знайти прийнятне рішення".

Реклама:

І ми так само будемо представників міністерств відправляти в Єврокомісію. Ми домовились, але ще треба домовитись з міністрами, щоб вони "донатили" людей"

Деталі: За словами Стефанішиної, залученість українських парламентарів та представників міністерств у роботу євроінституцій дозволить Україні "правильно розуміти та впроваджувати рішення ЄС"

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: 

  • 25 жовтня президентка Європарламенту Роберта Метсола запропонувала, щоб депутати з України і Молдови були представлені у ЄП як спостерігачі ще до вступу цих країн до Євросоюзу.
  • Очільник фракції "Слуги народу" Давид Арахамія, зазначив, що "дуже цінує" таку ідею і щонайменш 30 українських депутатів були би зацікавлені у цьому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: