Росія, ведучи жорстоку війну, хоче, щоб культура була "поза політикою"

Понеділок, 20 листопада 2023, 12:25
Росія, ведучи жорстоку війну, хоче, щоб культура була поза політикою
Сергій Лавров, скриншот із відео РИА Новости

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія виступає за незалежність культурної сфери від політичних процесів і готова розвивати співпрацю навіть із діячами культури з недружніх країн.

Джерело: Сергій Лавров у вітальному слові на 41-му засіданні Ради голів суб'єктів РФ, фрагменти якого публікують РИА Новости і ТАСС

Пряма мова: "Ми за те, щоб культура залишалася за рамками будь-яких політичних процесів, будь-яких конфліктів, будь-яких криз. Культура не повинна знати кордонів. 

Реклама:

Ми готові з усіма розвивати взаємодію в цій сфері, включаючи, звичайно ж, насамперед, ті країни, які мають уряди, які виступають за розвиток контактів у цій сфері, але не зачиняючи двері і для діячів культури і мистецтва з тих держав, де зараз перебувають при владі недружні нам уряди".

Деталі: Лавров також заявив, що Росія зацікавлена у збільшенні кількості іноземних студентів у своїх вишах і в розширенні освітніх програм російською в сусідніх країнах.

Нагадаємо: Росія веде проти України загарбницьку війну, руйнує українські заклади культури й бібліотеки, нищить українські книжки на окупованих територіях, переслідує українських патріотів, зокрема й діячів сфери культури. 

ВІДЕО ДНЯ

МВС Росії оголосило в розшук українську співачку кримськотатарського походження Джамалу. А раніше російський суд заочно засудив українську телеведучу Марію Єфросиніну до 7-ми років колонії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: