З Сектора Гази евакуювали 360 іноземців і 81 пораненого палестинця – CNN

Четвер, 2 листопада 2023, 04:18
З Сектора Гази евакуювали 360 іноземців і 81 пораненого палестинця – CNN
Люди в'їжджають на прикордонний пункт “Рафах” на півдні Сектора Гази, фото Getty Images

81 важко поранений палестинець та 360 власників іноземних паспортів покинули Сектора Гази у середу через прикордонний пункт "Рафах".

Джерело: CNN з посиланням на неназваного чиновника єгипетського уряду, оскільки вони не мають права спілкуватися зі ЗМІ

Деталі: Чиновник сказав, що люди зараз прямують до Каїра, де деякі вилетять назад до своїх країн. Серед них є громадяни Австрії, Великої Британії, Йорданії, Саудівської Аравії, Італії та Японії, США і Франції.

Реклама:

Усі 22 міжнародні співробітники "Лікарів без кордонів" також залишили Газу, а нова медична бригада готова зайти в палестинський анклав, "якщо дозволить ситуація", повідомила благодійна організація в середу.

За словами єгипетського чиновника, 491 іноземний громадянин був зареєстрований для евакуації в Єгипет, але 130 або не встигли до перетину кордону, або відмовилися перетинати без своїх сімей, імена яких не були зареєстровані в списку.

Відповідно до інформації джерел, знайомих з переговорами, вихід заручників став результатом угоди, укладеної за посередництва Катару між Ізраїлем, ХАМАС і Єгиптом у координації з США.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • 14 жовтня омбудсмен Дмитро Лубінець прибув до Каїру, щоб допомогти налаштувати механізм евакуації громадян України з Сектора Гази. 
  • 16 жовтня стало відомо, що Єгипет отримав список українців для евакуації.
  • 1 листопада на кордоні Сектора Гази з Єгипетом відкрили КПП "Рафах" для евакуації з анклаву. ХАМАС заявив, що дозволить виїхати деяким іноземцям та пораненим палестинцям. Повідомлялось, що українців поки серед них немає.
  • У середу Міністерство закордонних справ розпочало підготовку до евакуації українців з Сектору Гази після того, як влада Єгипту дозволила виїзд іноземців через КПП "Рафах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: