Де обурення? Де відраза? – Блінкен закликав ООН засудити атаку ХАМАСу

Середа, 25 жовтня 2023, 01:52
Де обурення? Де відраза? – Блінкен закликав ООН засудити атаку ХАМАСу
ЕНТОНІ БЛІНКЕН, ФОТО: GETTY IMAGES

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав країни ООН засудити атаку ХАМАСу проти Ізраїлю та запобігти поширенню цього конфлікту.

Джерело: Блінкен під час промови на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок, "Голос Америки"

Пряма мова: "Немовлят пронизували кулями. Молодих людей ловили і розстрілювали, висловлюючи радість. Обезголовлювали людей. Сімʼї згоріли живцем в останніх обіймах. Батьків страчували на очах у дітей. Страчували дітей на очах у батьків. Скільки заручників у Газі? Треба питати – де обурення? Де відраза? Де відмова? Де безперечне засудження цих жахів?".

Реклама:

Деталі: Він також підтвердив, що під час нападів загинуло 33 американських громадянина.

Державний секретар США наголосив, що будь-яка країна має право захищати себе та запобігати повторенню подібної шкоди, а жоден член Радбезу ООН не міг би терпіти вбивство свого народу.

Блінкен також закликав країни ООН не допустити поширення цього конфлікту, наполягаючи на тому, що підтримка міжнародного миру та безпеки – основна відповідальність Радбезу.

ВІДЕО ДНЯ

Поширення конфлікту було б руйнівним не лише для палестинців та ізраїльтян, але й для людей у всьому регіоні та й у всьому світі, вважає Блінкен: "Ми закликаємо всі держави-члени надіслати тверде єдине повідомлення будь-якій державі чи особі, яка розглядає можливість відкриття нового фронту в цьому конфлікті проти Ізраїлю, або яка може націлитися на партнерів Ізраїлю, включаючи Сполучені Штати".

Держсекретар закликав країни "не підливати масла в вогонь" та запобігти поширенню конфлікту.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: