У Військово-морських силах ЗСУ назвали законні цілі України в окупованому Криму

Вівторок, 24 жовтня 2023, 12:51
У Військово-морських силах ЗСУ назвали законні цілі України в окупованому Криму
завод "Залів" у Керчі. Фото: архів BlackSeaNews

Суднобудівні та ремонтні заводи на території тимчасово окупованого Росією Криму, які обслуговують ворожу армію та є частиною російського військово-промислового комплексу, є законними цілями для Сил оборони України.

Джерело: речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в інтерв’ю "Укрінформу"

Пряма мова: "Принаймні можемо говорити про завод "Залів" у Керчі, який побудував і спустив на воду новий ракетний корабель класу "Каракурт" з назвою "Циклон". Побудували вони його трошки, як завжди, коряво, протягом 2 років він не міг пройти випробування щодо запуску крилатих ракет. Була інформація, що навіть завантажили вже ракети, але запуски він так і не зробив. Цей корабель уже скоро пів року як у строю без державних випробувань.

Реклама:

Зараз у росіян на випробуваннях ще один такий корабель, його так само там побудували і спустили, але він не прийнятий до складу. Крім того, добудовують третій такий корабель. Тож, як бачите, виробництво у них там триває, і використовують наші потужності, які виявилися навіть технологічнішими за російські".

Деталі: Також, за словами речника ВМС ЗСУ, у Феодосії є й інші локації, у Криму не один суднобудівний та ремонтний завод.

"Вони всі є на мапі, у Вікіпедії, і звичайно – ворог їх усі використовує. Тому такі підприємства залишаються законними цілями, адже це ворожа логістика, ворожа інфраструктура і по факту вони входять до складу ВПК так званої РФ, працюють в інтересах російської армії. Всі ці цілі є законними для України", - наголосив Плетенчук.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: