Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба запевнив, що Україна знає про ситуацію з виробництвом зброї в країнах-партнерах

Понеділок, 23 жовтня 2023, 22:58
Кулеба запевнив, що Україна знає про ситуацію з виробництвом зброї в країнах-партнерах
Дмитро Кулеба. Фото getty images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на тлі побоювань, що ескалація на Близькому Сході вплине на військову підтримку України сказав, що в Києві знають можливості оборонного виробництва партнерів.

Джерело: Кулеба в етері телемарафону в понеділок, передає "Європейська правда"

Деталі: Міністра попросили розповісти, чи Україна готова до можливого скорочення військової допомоги, зокрема артилерійських снарядів, через необхідність союзників надати військову підтримку Ізраїлю.

Реклама:

"Ми орієнтовно знаємо кількість снарядів, яку будуть виготовляти наші ключові партнери – не лише наступного місяця, але й наприкінці наступного року. Наводжу цей приклад як свідчення того, наскільки глибоко пророблена ця тема, щоб робити розрахунки, необхідні для забезпечення сталого постачання українських військ", – зазначив він.

Кулеба додав, що Україна "почала бити в дзвони ще рік тому", говорячи про потребу нарощування виробництва зброї в усьому світі – та в Україні зокрема.

"Був форум оборону індустрій, проведений в Києві. Там запустилися конкретні меморандуми, контракти, альянси. Все це працює. Завтра з Німеччини прийде одна гарна новина, не буду поки що спойлерити, але всі про неї почуєте", – розповів міністр.

ВІДЕО ДНЯ

Американські посадовці раніше запевняли, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: